Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Novoletni sejem na osnovni šoli

Po dveh letih premora smo člani upravnega odbora Šolskega sklada Osnovne šole dr. Ivana Korošca Borovnica zopet organizirali Novoletni sejem, s katerim smo otvorili veseli december v Borovnici. Obiskovalkam in obiskovalcem smo letos pripravili obogaten program.

Obiskovalce in obiskovalke sta najprej pozdravila ravnatelj OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, g. Daniel Horvat, in župan občine Borovnica, g. Peter Črnilogar. Za glasbeno podlago so skrbeli fantje iz skupine Samshu, s plesom pa sta sejem popestrili dve hip hop skupini plesalcev in plesalk iz naše šole, pod mentorstvom gospe Nataše Beltran iz plesne šole Diana Dance. Tekom sejma je potekalo fotografiranje otrok v idilični zimski scenografiji pod okriljem priznane lokalne fotografinje, gospe Maje Dodić. S pomočjo donatorjev pa smo pripravili bogat srečelov in tako dodatno popestrili sejemsko dogajanje.

Na stojnicah je dišalo po vafljih in vroči čokoladi 9. razredov, po carskem pražencu, domačem čaju in palačinkah šolske in vrtčevske kuhinje ter po lešnikovih in mandljevih poticah, ki so jih spekle učiteljice. Med vsemi omamnimi vonjavami pa so se nam oči lahko spočile na ostalih stojnicah, polnih izdelkov, ki so jih pripravili učenci in učenke pod mentorstvom učiteljic, ter varovanci vrtca pod mentorstvom vzgojiteljic. Novoletnega sejma so se udeležili tudi trije lokalni razstavljalci, in sicer: Sadjarsko društvo Borovnica, Jele Kitt in Klekljarsko društvo Borovnica.

Celotno dogajanje na Novoletnem sejmu je energično povezovala učiteljica Vesna Sever Borovnik, za kar se ji še enkrat zahvaljujemo. Zahvala gre tudi vsem razstavljalcem, ki so svojo energijo usmerili v izdelavo dovršenih izdelkov, vsem učencem in učenkam, ki so pomagali pri sami izvedbi sejma ter vsem donatorjem, ki so prispevali dobitke za srečelov. Nenazadnje pa bi se radi zahvalili vsem občanom in občankam ter ostalim obiskovalcem, ki so si vzeli čas in nas obiskali ter podprli s prostovoljnimi prispevki. Zbrana sredstva bodo namenjena za pomoč socialno šibkim učencem in učenkam ter nakupu nadstandardne opreme, ki bo obogatila izvajanje vzgojno izobraževalnega procesa. Sredstva bodo namenjena tako vrtcu kot šoli. Zato še enkrat HVALA VSEM, ki ste na kakršenkoli način pripomogli, da bodo naši otroci še naprej deležni pomoči in kvalitetnega izobraževanja.

Za konec le še ena misel: Kljub temu da prihajamo v čas, v katerem smo obkroženi z vsemi darili, lučkami in božičnim dekorjem, vam želimo, da vseeno ne pozabite, da je nasmeh najlepši božični okrasek in topel objem najlepše božično darilo.


Napisali: Anja Strle in Karmen Turšič, učiteljici razrednega pouka in članici Šolskega sklada Osnovne šole dr. Ivana Korošca Borovnica




Oglejte si tudi