Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Noč pod viaduktom 2019

Letošnja prireditev Noč pod viaduktom je v Borovnico privabila zabave željne od blizu in daleč.
Borovniški gasilci so letos na noč pod viaduktom v Borovnici povabili slovenskega pevca Luka Basija ter preizkušene žurerje Mambo Kings. Luka Basi se je rodil kot Matej Prikeržnik, a ga je hrvaški pevec Jole poimenoval Luka Basi. Ker se je ime prijelo, v komunikaciji z oboževalci pa so nastajale težave, se je pevec odločil za spremembo imena v Luka Basi Prikeržnik. Mladi Korošec je velik oboževalec Oliverja Dragojevića, čigar pesmi poleg svojih tudi prepeva. Največji uspeh je dosegel na letošnjem splitskem festivalu, ko je deklasiral domače pevce in zmagal z avtorsko pesmijo Kad vidin boga uživo.

 

V pričakovanju velike zabave so borovniški gasilci postavili največji šotor, ki je še lahko stal na prizorišču prireditve in upali, da bo prireditev uspela. In je. Tudi Luka Basi je bil presenečen nad odzivom obiskovalcev in se je skupaj z začasnimi prebivalci Borovnice zabaval. Ker je varnost prvo vodilo gasilcev, pa vsi niso mogli pod šotor. Ko je šotor presegel dovoljeno število obiskovalcev, je pred vrati ostalo še kakšnih 400 zabave željnih. Po nastopu Luke Basija je oder zavzela skupina Mambo Kings. Niso imeli težkega dela, saj je bila množica pod viaduktom dodobra razgreta, zabava pa se je nadaljevala do tretje ure, ko je bilo treba domov.

 

Tako velika prireditev seveda ne more uspeti brez sponzorske podpore, zato se borovniški gasilci iz vsega srca zahvaljujemo: Gordeja d.o.o., Gostinstvo Dolinar, Anni d.o.o., NCR d.o.o., Prozvok d.o.o., Ogis d.o.o., Špan d.o.o., Mesarstvo Blatnik d.o.o., Gostilna in hotel Bistra, Birosistemi d.o.o., AMT 24 d.o.o., Avtotrade Vrhnika d.o.o., Elektromonter d.o.o, L.ask proizvodnja pohištva d.o.o., Mercator d.d., Kržič Transport s.p., Zavarovalnica Triglav d.d., Kamnolom Verd. Hvala tudi vsem posameznikom, ki so tako ali drugače pomagali pri izvedbi prireditve – gasilci obljubljamo, da to ni bila zadnja Noč pod viaduktom – se vidimo naslednje leto.


Za PGD Borovnica Igor Trček, foto: Peter Žitko

  

Oglejte si tudi