Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

IMELA SVA BOBEN IN LAJNO ... LAJNO … LAJNO …

Tudi letos  vabi kresni čas, da se srečamo pri nas! Pod kozolcem na ekološki kmetiji Pr'Laškarju v Zabočevem pri Borovnici, se dobimo v petek, 24. junija ob 20.uri.

Naš gost bo Vlado Nunčič, edini izdelovalec lajn v Sloveniji.


V Nemčiji se je učil izdelovanja orgel, očarala so ga historična glasbila, kot so oprekelj, psalterji, portativ, organistrum. Bil je profesor za tehnično vzgojo in geografijo, poučeval je lesarstvo. Organiziral je delavnice za različne skupine (izdelava kakšnega glasbila ali izdelka iz lesa). Vzporedno s temi zaposlitvami ga ves čas spremlja izdelava glasbil, ki se spreminjajo skozi čas tako, kot njegova vedno nova spoznanja na področju glasbe, tudi o pomenu zvoka samega. Je velik ljubitelj glasbene umetnosti. Ko se je srečal s spoznanji o povezanosti človeka in zvokov, ki jih v naše osončje zaradi gibanj oddajajo planeti, se je začel posvečati tudi zvočilom  za terapevtske namene z zvokom. 

Na svojstven način nam bo pripravil etnološko-glasbeno pripoved kresnega (časa) večera. Ljudsko izročilo bo podal v verzih ob izbranih ljudskih pesmih. Zaigral nam bo na lajno in oprekelj.

Po prireditvi bomo zakurili kres.

 

 

Oglejte si tudi