Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Občina je tudi letos prejela zlati ISSO certifikat razvojne odličnosti


Zlati kamen je v slovenski javnosti najbolj odmevno strokovno srečanje na področju lokalne samouprave, kjer si izkušnje ter poglede o razvojnih možnostih ter dobrih praksah izmenjajo najvišji predstavniki lokalnih skupnosti, predstavniki gospodarstva kot tudi vladni predstavniki.

Je edini dogodek, ki je hkrati tudi vrhunec večmesečnega raziskovalnega dela o razvojnem napredku Slovenskih občin v sklopu raziskovalnega projekta in izbora Zlati kamen. Na dogodku tako vsako leto razglasimo razvojno najbolj prodorne občine Slovenije. Rdeča nit izbora za nagrado Zlati kamen 2021 je sodelovanje in soustvarjanje občin.

Občina Borovnica je  letos uvrstila na 45. mesto med 212 slovenskimi občinami. S tem se je uvrstila med občine, ki ponujajo prebivalcem kakovostno raven življenja in jih odlikuje solidna in uravnotežena stopnja doseženega razvoja. Uvrstitev občini prinaša zlati ISSO certifikat razvojne odličnosti za leto 2021.

Izhodišče za podelitev certifikata so konkretni in merljivi podatki, združeni v Indeks ISSO.

Indeks ISSO je sestavljen iz večjega števila kazalnikov, izvedenih iz statističnih, finančnih in gospodarskih podatkov o občini. Meri doseženo stopnjo razvitosti občine. Spremlja demografska gibanja, učinkovitost delovanja občine, dinamiko gospodarskega razvoja, stanje na trgu dela in na področju izobrazbe, življenjski standard, stopnjo socialne kohezije in stopnjo okoljske osveščenosti v občini.

Borovnica ponuja prebivalcem kakovostno raven življenja in je zato, tako kot lani, tudi letos prejela zlati certifikat.


Uvrstitev občine na področju posameznih segmentih med 212 slovenskimi občinami:

Demografija: 6
Učinkovitost: 77
Gospodarstvo: 125
Trg dela 96
Izobrazba: 50
Življenjski standard: 110
Socialna kohezija: 184
Okolje: 5



Oglejte si tudi