Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Neustrezno odlaganje odpadkov vas (nas) lahko veliko stane!

Kljub številnim opozorilom se nadaljuje praksa neustreznega odlaganja odpadkov, ki ne sodijo na ekološke otoke in/ali neustreznega odlaganja odpadkov ob zabojnikih na ekoloških otokih. To stane nas vse skupaj oz. občino na mesec okoli 1.000 evrov! 

Ponovimo še enkrat – ekološki otoki so namenjeni za zbiranje steklene, papirnate in plastične oz. kovinske embalaže. Na ekoloških otokih ne puščajte ničesar drugega! Prineseno razstavite, zložite, razrežite, strgajte in/ali stisnite na primerno velikost in nato odložite v zabojnike, v odprtine, namenjene za določeno vrsto frakcij. 

Medobčinska inšpekcijska služba lahko na posameznika, ki odloži odpadke ob zabojnikih, na podlagi Odloka o ravnanju z odpadki v občinah Borovnica, Log - Dragomer in Vrhnika (Ur. list RS, št. 100/13) kaznuje za prekršek z globo 400 €! 

Tudi občasno polni zabojniki na določenih ekoloških otokih ne smejo biti izgovor za neustrezno odlaganje odpadkov. Le redko se zgodi, da so tudi na sosednjih ekoloških otokih zabojniki čisto polni. V kolikor se vam nabere večja količina steklene, papirne, plastične in/ali kovinske embalaže, pa jo, skupaj z nevarnimi, kosovnimi in drugimi odpadki, ki ne sodijo na ekološke otoke, odpeljite na vrhniško deponijo. 

Nadzor bomo letos poostrili, zato vas bo to stalo bistveno manj kot globa v primeru dokazanega neustreznega odlaganja odpadkov! 

OU

 

Oglejte si tudi