Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Borovnica je malce večja

Svetnici in svetniki so se zbrali na osmi redni občinski seji.

Najprej so obravnavali imenovanje novega direktorja Komunalnega podjetja Vrhnika, kar se je hkrati zgodilo v vseh treh občinah, torej tudi na Vrhniki in v Log Dragomerjur. Komisija za mandatno volilna vprašanja je že pred tem izvedla predstavitev kandidatov, ugotovila pa je, da sta obe predstavitvi ustrezali, zato je občinskemu svetu v odločitev predlagala dr. Boštjana Averja in Jureta Kristana. Slednjega so svetniki tudi soglasno potrdili. 

Potrdili so tudi odpis dolga za dve terjatvi, ki sta zastarali, ukinili javni dolg na treh zemljiščih, 15. junij pa določili kot najkasnejši datum, do katerega se lahko vloži vlogo za koriščenje poletne rezervacije v vrtcu. S tem je staršem omogočeno dovolj časa, da pravočasno vložijo rezervacijo, hkrati pa se osebju omogoči, da kljub kadrovsko težjemu obdobju v letu, ko so zaposleni na poletnih dopustih, omogoči normalno in učinkovito opravljanje njihovih nalog.  

Za malce več humorja je poskrbela točka spremembe meje občine. Ob tehnični posodobitvi je bilo ugotovljeno, da ima Geodetska uprava zavedeno, da meja občine poteka tudi po parcelnih številkah, ki se nahajajo v Kamniku in na Verdu, v Bistri. Prav pri Bistri pa meja poteka čez polovico hiše, tako da lahko kuhaš v Borovnici, spiš pa na Vrhniki, so se malce pošalili svetniki in hkrati potrdili premik meje za štiri metre proti Bistri, kar pomeni, da je Borovnica tako malce večja.  

Svetniki so nato na svojo pobudo razpravljali še o ureditvi parkirišča za tovornjake pri Fenolitu in vrtcu na Bregu, znova opozorili na nevarno cesto na Dolu in pri tem spodbudili občino k močnejšemu trkanju na vrata” pristojnih institucij za ureditev državne ceste Borovnica - Vrhnika, iskali pa so tudi novo lokacijo za mlekomat. Končali so s čestitkami za prvo leto delovanja v tej sestavi in želji po tvornem sodelovanju še naprej. 

Rok Mihevc

Oglejte si tudi