Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Dežela pravljic

Čeprav tradicionalne prireditve Dan borovnic letos žal ne bo, so se članice klekljarske skupine Punkeljc odločile, da vsakoletno razstavo vseeno postavijo. In kaj so si že lanskega oktobra zamislile kot tematski izziv? PRAVLJICE! Ali sploh obstaja kdo, ki ni slišal, gledal ali prebral katere od najbolj znanih svetovnih pravljic? Najbrž ne.

Pravljični junaki bodo oblečeni v klekljane čipke in postavljeni v okolja, kot smo jih videli v knjigah in filmih. Kar 36 lutk – pravljičnih junakov – bo oblečenih v čudovite obleke: Trnuljčica s princem, Pepelka, Sneguljčica in sedem palčkov, Pika Nogavička z gospodom Fickom, Janko in Metka, Mala morska deklica in drugi bodo prikazani v ambientih, okrašenih s čipkami. Na ogled bo postavljenih trinajst (pravljično število) pravljic.

Vas zanima, katerih pravljic nismo našteli? Pridite na razstavo in boste videli! Starejši se boste vrnili v otroške čase sanj in pričakovanj, otroci pa si bodo pogledali junake v živo in naredili selfije.  

Pridite v »Deželo pravljic«!  

Vašega obiska bomo zelo veseli in upamo, da nam ne bo ponagajal virus. Ostanite zdravi! NE ostanite doma!

PRAVLJICE! Pobožajo nas po duši, nam dajo misliti, nam vzpodbujajo fantazijo, nam nastavljajo ogledalo. Kaj pa, če so pravljice resnica?    
 

Za Punkeljc Slavica Marta Ošaben  

 

Oglejte si tudi