Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

8. maja vabljeni na tradicionalno spomladansko čistilno akcijo

Občina Borovnica in Zavod Triniti v sodelovanju z JP KPV d. o. o. v soboto, 8. 5. 2021, organizirata tradicionalno spomladansko čistilno akcijo.
K udeležbi vabimo vse občane, predvsem člane društev, ki delujejo v občini. Zbrali – in pri tem pazili na ustrezno fizično razdaljo – se bomo ob 8:30 na Borovniški tržnici na Molkovem trgu. Tam boste prejeli zaščitno opremo (rokavice, po potrebi tudi obrazne maske), vreče za zbiranje odpadkov, navodila tako o območju, pri čiščenju katerega naj bi sodelovali kot tudi glede ravnanja z odpadki, ob tem pa še darilo: trajnostno vrečko »ZERO WASTE« za nakup živil in kupon za 25 % popust pri nakupu v trgovini DEPO na Vrhniki. Obveščeni boste, kako ravnati z nevarnimi odpadki (azbestne plošče, kemični in elektronski odpadki ipd., kot tudi odvržene zaščitne maske itd.) ter na katero mesto boste odlagali vreče z nabranimi odpadki.
Dobili boste tudi navodila, kaj storiti v primeru, da naletite na »črno« odlagališče odpadkov oz. kako njegovo lokacijo preko pametnega telefona sporočiti v sistem identifikacije črnih odlagališč. Prejeli boste tudi okrepčila in vodo.
Tisti, ki radi kolesarite, se nam lahko pridružite na kolesih. Opremili vas bomo z odsevnimi jopiči in vas pod vodstvom poslali na zbiranje odpadkov ob regionalni cesti v smeri proti Pakem in proti Dolu ter ob občinski cesti v smeri proti Brezovici pri Borovnici.
Čistilna akcija bo trajala predvidoma do 12:00, zaradi znanih razmer pa se žal ne bo zaključila s skupno zakusko in druženjem.
Pridružite se nam v prizadevanjih, da v naši okolici ne bo smeti in odpadkov, tako da bo z veseljem pogledati in obiskati naše kraje!

Oglejte si tudi