Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
10°C
5°C
Oceni objavo

Slaba epidemiološka slika v občini

V težkih časih ljudi ni primerno strašiti s podatki in opozorili, kako hudo je in jih opominjati, da če ne bodo ubogali, bo še huje.

Če se bomo res prav vsi odgovorno obnašali, upoštevali fizično razdaljo, skrbeli za higieno rok, v zaprtih prostorih nosili zaščitne maske in prostore ustrezno prezračevali in če bomo ob vsem tem znali ohraniti socialne stike, ne da bi »predirali« družinske in ostale »mehurčke«, če bomo skrbeli za ustrezno telesno aktivnost in prehrano, če se bomo znali kljub težkim časom razveseliti in se nasmejati, če bomo bolj razumevajoči in prijazni itd., potem se bo kljub težavam pri dobavi cepiv in pomislekom proti cepljenju, potem se bo položaj začel izboljševati tudi v naši občini.

Kljub zgoraj povedanemu pa je na mestu, da navedemo nekaj neprijetnih resnic o sedanjem stanju glede (širjenja) epidemije obolelosti za koronavirusom pri nas. Če nas je v prvem valu epidemija komajda dobro oplazila, je sedaj stanje zelo resno. Skupno so v naši občini okuženi  že 303 prebivalci (6,6 %), od tega se jih je v zadnjih sedmih dneh okužilo 25 (0,5 %), od tega včeraj 4. Tedenska rast okužb trenutno znaša 108 %, kar pomeni podvojitev števila obolelih na vsakih 9 dni (vsi podatki so za dan 17. 2. 2021).

Zaradi trenutnega stanja  v občini tudi nismo odprli otroških igrišč. Zavedamo se, da sta gibanje in igra pomembna tako za splošen psiho-fizični razvoj otrok, kot tudi v boju proti virusnim in ostalim okužbam, saj skupaj z zdravo prehrano krepita imunski sistem. Vendar so igrala zlasti sedaj, ko sonce še ni toliko močno, da bi pomagalo uničevati viruse, vir okužb. Tudi če bi bila ob njih nameščena razkuževala, pa je od otrok nemogoče pričakovati, da bi si pred in po vsaki uporabi razkuževali roke.  In da pri razigrani igri ne bi prihajalo do »prediranja mehurčkov«.

Dosledno upoštevajmo ukrepe, ohranimo optimizem in veselje do življenja ter dobro voljo, tudi s tem, da znamo bolj prisluhniti in pomagati drug drugemu. 


Občinska uprava


Oglejte si tudi