Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Čebelarsko društvo Borovnica v letu 2018

Januarja smo imeli čebelarji ČD Borovnica redni občni zbor, na katerem je bilo predstavljeno delo društva v letu 2018 in nekateri cilji za leto 2019. Veseli smo bili  prisotnosti župana gospoda Bojana Čebele, ki je pohvalil delo in trud čebelarjev borovniške kotline pri ohranjanju čebelic in posredno pri opraševanju sadnega drevja. Glavna dejavnost čebelarjev je seveda skrb za čebele, a smo kljub temu prisotni tudi ob drugih dogodkih v občini. V letu 2018 smo se člani udeležili čistilne akcije, pomagali sadjarjem pri sajenju divjih češenj ob poti na Planino, s svojim praporom smo prisostvovali proslavi ob dnevu državnosti, nekateri pa so se predstavili tudi na dnevu borovnic. Slovenija in ves svet je prvič praznoval svetovni dan čebel 20. maja 2018 v Breznici, kjer so bili tudi predstavniki našega društva s praporom.

Otroci borovniških vrtcev in šole so bili jeseni deležni slovenskega zajtrka s slastnim medom iz šolskega čebelnjaka.  V dvorani nad vrtcem  je bila ob tej priložnosti tudi lepa prireditev, na kateri je otroški zborček zapel Slakovega Čebelarja, sledilo je kratko predavanje z diapozitivi  o čebelah, nato pa še mini kviz. Otroci so za pravilne odgovore prejeli medene nagrade. Morda mnogi ne veste, da imamo čebelarji tudi svojega zavetnika, to je sv. Ambrož, katerega god obhajamo 7. decembra. Lansko leto smo tudi borovniški čebelarji prvič obhajali sveto mašo ob njegovem godu, ki jo je za vse pokojne in žive čebelarje daroval borovniški župnik g. Šilar. Lepo število čebelark in čebelarjev se nas je zbralo in po maši smo se pred cerkvijo še malo podružili ob medenih dobrotah.


V leto 2019 društvo vstopa okrepljeno za štiri člane, od katerih sta dve dekleti. Tega smo res zelo veseli. Veseli pa smo tudi podmladka, ki svoje znanje nabira ob pomoči mentorja gospoda Jereba v čebelnjaku za osnovno šolo. Šolarji, pridružite se in spoznajte čudoviti svet čebel. Vabimo pa tudi čebelarje, ki še niso vključeni v naše društvo, da se nam pridružijo. Naši redni sestanki so vsak  prvi torek v mesecu. Naj medi!

                                                                                                             

Marjetka Rot

Oglejte si tudi