Logo MojaObčina.si

Borovnica

DANES
17°C
12°C
JUTRI
21°C
13°C
Ekološka kmetija PR' LAŠKARJU, Vinko Košir Dopolnilna dejavnost na kmetiji
Deli
Kmetijstvo, Bio pridelki

Ekološka kmetija PR' LAŠKARJU, Vinko Košir Dopolnilna dejavnost na kmetiji

Število glasov: 0

Predstavitev

Korenine ekološke kmetije Pr'Laškarju segajo v leto 1860, ko se je v borovniško kotlino s primorskega ( z laškega ) priselila družina Škerlj in v Zabočevem zgradila eno od svojih hiš,v kateri naša družina živi še danes.

Moških potomcev pri Škerlju ni bilo  in po gospodarjevi smrti je kmetijo kupil sosed Suhadolnik, daljni sorodnik družine Košir. Vaščani so ga klicali Laškar.

Svojih otrok ni imel in zato je za  naslednika imenoval očeta sedanjega gospodarja, Franca Koširja. Ta je kmetijo prevzel leta 1956.

Kmetija obsega 10ha lastnih  in približno 8ha najetih kmečkih površin ter 28ha gozdov. Današnji gospodar, Vinko Košir, se je med prvimi slovenskimi kmeti usmeril v ekološki način kmetovanja. Njegove ideje in usmeritev podpira  vsa družina. V letu 2011 smo na strehah kozolca in hleva zgradili sončno elektrarno . Zdaj se ukvarjamo tudi z dopolnilno dejavnostjo PROIZVODNJA IN PRODAJA ELEKTRIČNE ENERGIJE IZ OVE  ( obnovljivi viri energije ).
Spoštujemo slovensko krajino, radi imamo živali in ljudi ter se veselimo iskrenih srečanj z obiskovalci naše kmetije!

 

Naša ponudba


Prireja mesa, sadja, zelenjave in gozdarstvo

Glavni dejavnosti na kmetiji sta prireja mesa in gozdarstvo. Sezonsko prodajamo goveje in konjsko meso (sprejemamo prednaročila).
Naročite lahko tudi drva.
V manjših količinah pridelujemo zelenjavo in žita (pira, pšenica,ječmen,tritikala,ajda) ter krompir za ozimnico.
Sadje starih visokodebelnih dreves predelamo v sadni sok in sadni kis.

 

TRENUTNO NA ZALOGI :

 

SADNI KIS

MOKA- pirina , tritikalina, ječmenova

JEŠPRENJ

PIRIN RIŽEK

RDEČA PESA

KORENJE

ČEBULA

KROMPIR

 

*****vsako soboto od 08.00-12.00 smo na tržnici v Borovnici*****

Prenočišča

Pri nas lahko prenočite ali si privoščite daljši oddih . Urejeni imamo dve dvoposteljni sobi, ki z dodatnimi ležišči sprejmeta do osem gostov. Ena, ki smo jo poimenovali sončna soba, je opremljena s pohištvom naših babic. Ponudimo vam lahko spanje z zajtrkom.

Kmetija odprtih vrat

Organiziramo družabne večere z ljudsko tematiko in vsako leto v kresnem času prireditev pod domačim kozolcem.

Otrokom, starim med 05 in 12let, ponujamo možnost praznovanja rojstnih dni »nekoliko drugače«…v kmečkem okolju. 

S šolami sodelujemo na področju predstavitve ekološkega načina kmetovanja.

Ponudba kmetije Laškar

Ekološka kmetija PR' LAŠKARJU, Vinko Košir Dopolnilna dejavnost na kmetiji Ekološka kmetija PR' LAŠKARJU, Vinko Košir Dopolnilna dejavnost na kmetiji Ekološka kmetija PR' LAŠKARJU, Vinko Košir Dopolnilna dejavnost na kmetiji Ekološka kmetija PR' LAŠKARJU, Vinko Košir Dopolnilna dejavnost na kmetiji Ekološka kmetija PR' LAŠKARJU, Vinko Košir Dopolnilna dejavnost na kmetiji Ekološka kmetija PR' LAŠKARJU, Vinko Košir Dopolnilna dejavnost na kmetiji Ekološka kmetija PR' LAŠKARJU, Vinko Košir Dopolnilna dejavnost na kmetiji Ekološka kmetija PR' LAŠKARJU, Vinko Košir Dopolnilna dejavnost na kmetiji