Logo MojaObčina.si

Borovnica

DANES
19°C
5°C
JUTRI
22°C
5°C

Zvoki sprememb

1082
Organizator: Tehniški muzej Slovenije
Deli

V petek, 18. maja 2018, vas v okviru Mednarodnega muzejskega dne vabimo na dogodek, ki je namenjen predstavitvi dveh evropskih projektov, v katera je vključen Tehniški muzej Slovenije. K sodelovanju smo povabili umetnika Gašperja Torkarja, da v okviru projektov Sounds of Changes/Zvoki sprememb in ICYDK: Če slučajno še ne veš, posnete zvoke uporabi, interpretira in predstavi v muzejskem okolju.

Gašper Torkar je umetnik, ki deluje na področjih zvoka in poezije. Leta 2013 je pri LUD Literatura izdal svoj pesniški prvenec Podaljšano bivanje, 2017 pa svojo prvo glasbeno izdajo Dreams of Others pri založbi Kamizdat. Glasbo pod svojim imenom ustvarja za različne kontekste, od klubskih do gledaliških do intermedijskih.

Zvok je nepogrešljiv del našega dela in vsakdanjega življenja. Vedno je prisoten, če ga opazimo ali ne. Predstavlja pomemben vidik, ko želimo doživeti, raziskati, obnoviti in razumeti različne pokrajine, okolja in kulturno dediščino. Zato moramo zvoke iz različnih delov Evrope posneti in jih ohraniti, da bi lahko preučevali in poglobili naše razumevanje zgodovine, učili o njej in omogočili mladim, da odkrivajo evropsko zgodovino industrijske družbe na nove in vznemirljive načine.

Tehniški muzej Slovenije je skupaj z muzeji iz Švedske, Nemčije, Finske in Poljske vključen v evropski projekt Sounds of Changes/Zvoki sprememb. Cilj projekta je zbrati zvoke iz preteklih in obstoječih delovnih okolij v Evropi in ustvariti javno dostopno bazo podatkov. Poudarek je predvsem na beleženju »ogroženih« zvokov, ki so bili nekoč del naših življenj, a počasi tonejo v tišino.

Več informacij na: http://www.tms.si/index.php?e_id=658.

Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki
Bistra 6
1353 Borovnica
Odpiralni čas:
torek–petek: 8h–16h
(jul. in avg.: 10h–17h)
sobota: 9h–17h
nedelja in prazniki: 10h–18h
Razstavni prostori so odprti še eno uro po zaprtju blagajne.
4.12.–28.2.: odprto le za napovedane skupine
E: info@tms.si
S: www.tms.si
T: 01 750 66 70

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi