Logo MojaObčina.si

Borovnica

JUTRI
6°C
-3°C
ČE.
2°C
-1°C

S SOCIALNIM PODJETNIŠTVOM DO TRŽENJA ZDRAVE HRANE IN TURIZMA

1153
Deli


Predavanje oz. srečanje z uspešnim/uspešno podjetnikom/co, je prvo v seriji »Dnevi podjetne Borovnice 2017«, s katerim želimo spodbuditi hitrejši razvoj podjetništva v povezavi z razvojnimi izzivi občine ter predstaviti ukrepe in projekte za spodbujanje podjetništva v občini kot tudi dejavnosti Območne obrtno-podjetniške zbornice Vrhnika za podpiranje razvoja podjetništva.


Predavateljica Lenka Puh, uspešna podjetnica s podjetniško kariero od leta 1989 in ena od pionirk socialnega podjetništva pri nas, bo v predavanju, ki bo v torek, 21. 11. 2017, ob 18.30, v učilnici za angleški jezik v  OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica,  predstavila:
• poslanstvo socialnega podetništva, lokalno usmerjenega gospodarskega delovanja in medsektorskega sodelovanja usmerjenega k graditvi vključujoče družbe;
• kako lahko sodelovanje na pridelavi in predelavi hrane ustvari dobre zgodbe boljšega obiska kraja  in bolj živahno kakovostno življenje lokalne skupnosti;
• Etri model COF (coworking factory) sodelovanja, ki je bil letos v Barceloni izbran kot  eden izmed najboljših pristopov sodelovalnih prostorov kjer se medsektorsko in medgeneracijsko sodelovanje usmerja tako k ohranjanju in prenosu znanja, kot kreiranju novih izdelkov in storitev, ki spoštujejo vsa načela krožnega gospodarstva in vključujoče družbe;
• -praktične priložnosti, ki izhajajo iz usmeritve cele države – pametna specializacija, trajnostni razvoj, krožno gospodarstvo…..

 Predstavitev je namenjena vsem, ki se odpravljajo na podjetniško pot ali bi radi iz svojega hobija, popoldanske obrti, kmetije….naredili korak naprej in si želijo pri tem povezovanja, sodelovanja v določeni skupini.  Vsem  večjim podjetjem in obrtnikom, ki želijo praktične odgovore kako  lahko prispevajo k razvoju lokalne skupnosti, dvigu svoje družbene odgovornosti in s tem istočasno tudi pristop k izboljšanju  lastne trajnostne strategije in s tem poslovne uspešnosti.

Po predavanju bosta svoje podjetniške ambicije predstavili mladi podjetnici Anja Pristavec in Anja Pirc. Prva svetuje o zdravi prehrani, druga pa sodeluje pri pridelavi in trženju enega najbolj zdravih in za prepoznavnost Borovnice pomembnih sadežev – barjanskih borovnic.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!