Logo MojaObčina.si

Borovnica

JUTRI
28°C
18°C
ČE.
29°C
17°C

Predstavitev dediščine Gustava Tönniesa in njegovih sinov

Organizator: Tehniški muzej Slovenije
Vstopnina: Vstop prost
Deli


Vljudno vas vabimo v Tehniški muzej Slovenije v Bistro pri Vrhniki v torek, 16. 4. 2019, ob 17. uri.

 

Predstavili bomo dediščino Gustava Tönniesa in njegovih sinov, ki so v drugi polovici 19. in prvi polovici 20. stoletja soustvarjali industrijsko revolucijo v naših krajih.

 

Gustav Tönnies je bil industrialec, tovarnar, stavbni podjetnik, tesar, poslovnež in eden najpomembnejših gospodarstvenikov na Kranjskem v drugi polovici 19. stoletja. Kot tesarski pomočnik se je strokovno izpopolnjeval v Nemčiji, Švici, na Norveškem, Češkem, v Rusiji in Avstro−Ogrski. S sinovi je vtisnil izjemen gradbeni pečat v današnji Sloveniji, Italiji, Avstriji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini in Srbiji.

 

Na dogodku bomo predstavili naše nove pridobitve s področja gradbene in strojegradnje dejavnosti družinskega podjetja Gustav Tönnies. Obenem bomo odprli tudi gostujočo razstavo »GUSTAV TÖNNIES IN SINOVI«, ki je nastala v sodelovanju med Mestno občino Ljubljana in Slovensko-švedskim društvom. Avtorja razstave sta Milanka in Stojan Jakopič.

 

Ob tej priložnosti nas bo pozdravil tudi g. Manfred Tönnies, pravnuk Gustava Tönniesa.

 

Razstava bo na ogled do 31. decembra 2019 v odpiralnem času Tehniškega muzeja Slovenije. Vstop z nakupom muzejske vstopnice.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi