Logo MojaObčina.si

Borovnica

DANES
2°C
-1°C
JUTRI
3°C
-1°C

Mednarodni muzejski dan v TMS

1041
Organizator: Tehniški muzej Slovenije
Deli

V petek, 18. 5., praznujemo Mednarodni muzejski dan in na stežaj odpiramo vrata obiskovalcem v obeh enotah, prost vstop je možen med 10. in 16. uro.
V TMS Bistra si v odpiralnem času lahko ogledate dogodek Zvoki sprememb, ki ga je v okviru projektov Sounds of Changes/Zvoki sprememb in ICYDK: Če slučajno še ne veš pripravil Gašper Torkar. Umetnik, ki deluje na področjih zvoka in poezije, je posnete zvoke iz obeh projektov uporabil, interpretiral in predstavil v muzejskem okolju.
Ob 10. uri pa se lahko pridružite vodenem ogledu razstave Znanje brez meja. Kustosinja Irena Marušič vam bo predstavila izbor štirinajstih posameznikov, ki so se v zgodovino zapisali s svojim brezmejnim znanjem.
Muzej pošte in telekomunikacij si na ta dan, 18. 5., prav tako lahko ogledate brezplačno, ob 10.00 in 15.00 pa bo potekal tudi voden ogled muzejskih zbirk za družine Trara, trara, pošto pelja!
Otroci, starši, dedki in babice boste preko interaktivnih zvočnih postaj ter novega otroškega vodnika z zabavnimi nalogami za najmlajše in malo starejše zgodovino pošte in telekomunikacij spoznavali na zabaven, igriv ter hkrati poučen način. Luka Štepec vam bo predstavil muzejsko pot Dotakni se!, razstavo (Tele)komunikacije nekoč, danes, jutri!, stalni zbirki Zgodovina pošte in Zgodovina telekomunikacij, Krajevni muzej in zgodovino Polhograjske graščine.

Vabljeni!
Več informacij na: http://www.tms.si/index.php?e_id=639.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij