Logo MojaObčina.si

Borovnica

JUTRI
2°C
-2°C
PON.
2°C
-3°C

Gostujoča fotografska razstava: Šakal v Sloveniji

2324

Vabimo vas v Tehniški muzej Slovenije v Bistro pri Vrhniki na ogled razstave fotografij šakalov v Sloveniji, ki jih je posnel Janez Tarman. Ob odprtju bo potekalo tudi predavanje dr. Mihe Krofla iz Biotehniške fakultete v Ljubljani.

Janez Tarman je predsednik Društva za ohranitveno fotografijo ter član društva Dinaricum. Poklicno se ukvarja z naravoslovno fotografijo. Zadnja tri leta se je posvečal tematiki šakalov v Sloveniji. Reportaža je bila zelo odmevna tako v Sloveniji kot tudi v Evropi. Objavljena je bila v številnih revijah, kot so National Geographic, BBC Wildlife, Connaissance de la Chasse in podobno.

Fotografije so pripomogle k novim znanstvenim raziskavam o vrsti, predvsem pa vzpostavljajo pomemben most med pridobljenimi znanstvenimi podatki in širokim krogom splošne javnosti. V zadnjem času se pojavljajo vedno večji pritiski po upravljanju z vrsto ob pomanjkljivem poznavanju populacije v Sloveniji.  Prav v ta namen je Društvo za ohranitveno fotografijo organiziralo fotografsko razstavo,  ki bo gostovala v različnih krajih po Sloveniji, kjer je potrjena prisotnost šakalov.
 
 
Razstava je na ogled v odpiralnem času muzeja od 1. 3. do 22. 3. 2017.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij