Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Vončina novi poveljnik CZ v Kobaridu

Štab civilne zaščite občine Kobarid po novem vodi poveljnik Aleksander Vončina, celotna zasedba pa se je predstavila na prvem delovnem posvetu, na katerem je župan občine Kobarid Marko Matajurc predstavil še druge štiri člane štaba - namestnika poveljnika Andraža Mašera, Majo Gregorčič (zdravnico), Bernarda Mašera in Stanislava Koren.

 »Občina je dolžna izvajati in urejati varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami na svojem območju. Za izvajanje omenjenih nalog je seveda zadolžen župan, ki za operativno strokovno vodenje zaščite, reševanja in pomoči ob naravnih in drugih nesrečah imenuje poveljnika civilne zaščite občine, za strokovno pomoč pri vodenju ter za opravljanje drugih operativno strokovnih nalog na tem področju pa se organizira štab civilne zaščite,« je uvodoma povedal župan občine Kobarid Marko Matajurc.

»Občina je imela doslej to strukturo organizirano, vendar sem se po tehtnem razmisleku odločil imenovati novega poveljnika in člane štaba civilne zaščite. S tem ne želim negirati dela prejšnje sestave. Razlog menjave ni slabo delo prejšnjih članov, marveč moja ocena, da je vsake toliko časa dobro zamenjati ekipo v celoti. Vsem članom prejšnje sestave se ob tej priložnosti posebej zahvaljuje za opravljeno delo,« je dodal župan, ki je pojasnil, da so na zadnji seji občinskega sveta tudi delno spremenili odlok občine na tem področju, tako da se bo štab po potrebi lahko tudi okrepilo z dodatnimi tremi ljudmi, odvisno od potreb.

Novi poveljnik štaba CZ Aleksander Vončina je sicer dobro podkovan na tem področju. »Najprej bi se zahvalil za zaupanje. Prepričan sem, da je sestava članov štaba ustrezna in strokovna za opravljanje zahtevnih nalog na področju zaščite in reševanja.  Področje civilne zaščite in dejavnost na tem področju mi ni tuja, saj sem bil v času aktivne službe že vpet v to delo, bil sem tudi član regijskega štaba za civilno zaščito.  Za dobro delovanje bo potrebno sodelovanje vseh. Računam na popolno podporo občinske uprave, kar je sicer tudi že dobra praksa in kar predvideva tudi občinski odlok na tem področju. Skupaj z direktorjem občinske uprave g. Simonom Škvorom sva se že pogovarjala, kako naj bi potekalo delo in sodelovanje,« je povedal Vončina, ki je podal tudi nekaj informacij o dosedanjih aktivnostih.

Nove člane štaba CZ je pozdravil tudi direktor občinske uprave Simon Škvor. »Na tem področju je potrebna velika mera koordinacije, pripravljenosti in pretoka informacij. Na občinski ravni so na tem področju najbolj vpeti gasilci. Celotna občinska uprava je seveda na razpolago poveljniku in štabu CZ, ko jih bomo rabili. Ne gre pozabiti tudi na poverjenike civilne zaščite, ki so podaljšana roka štabu in so imenovani v krajevnih skupnostih. Vsekakor pa novi sestavi želi čim manj 'resnega' dela,« je dejal Škvor.

 

 

 

Oglejte si tudi