Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

18. tradicionalni tek okoli Bohinjskega jezera

18. tek štirih srčnih mož okoli Bohinjskega jezero bo potekal 8. avgusta 2015 ob 10 h na prireditvenem prostoru Pod Skalco. Poleg tekmovalnega teka in "Pokala štirih srčnih mož" organiziramo tudi netekmovalni tek otrok.
Prijavnina znaša 27,00 €. Prijave sprejemamo prek spletnega obrazca do 30. julija, za vse informacije pa smo na voljo tudi na e-naslovu: tek4src@gmail.com ali na telefonski številki 031 757 859 (Miro).

 

Kakšen tekaški izziv vas čaka?

 

11-kilometrski tek okoli Bohinjskega jezera je vreden svojega imena, saj morajo tekači, ki ga želijo preteči, imeti pravo srčnost prvopristopnikov na Triglav. Od starta Pod Skalco tekmovalci tečejo najprej preko mostu pri cerkvi sv. Janeza, takoj zatem pa levo z glavne ceste proti Veglju in po severni obali Bohinjskega jezera, kjer je pot večinoma makadamska, deloma pa teče po gozdnemu terenu. V Ukancu sledi dober kilometer teka po travnikih, potem pa še pribl. 4 km asfaltne in večinoma makadamske poti. Oglejte si progo na GoogleMaps.

 

Poseben izziv za skupine: Pokal štirih srčnih mož
 

V letošnjem letu bo prav tako potekal tek za "Pokal štirih srčnih mož". Za "Pokal štirih srčnih mož" bo štel skupen čas štirih tekmovalcev. V kolikor želite tekmovati za "Pokal štirih srčnih mož", morate na prijavnem obrazcu to označiti, skupina pa šteje štiri tekmovalce. Skupina, ki bo imela najhitrejši skupen čas bo dobila "Pokal štirih srčnih mož".
 

Tudi otroci bodo tekli
 

Netekmovalni tek otrok se začne na startnem mestu Pod Skalco in nadaljuje pribl. 200 m proti Ukancu do počitniškega doma Na Skalci in nazaj. Za tek otrok posebna prijava in plačilo prijavnine nista potrebna. Lahko pa nam pošljete informativno prijavo za tek otrok na elektronski naslov: tek4src@gmail.com.
 

Štartnina, prijava in nagrade
 

Na tek se lahko prijavite na uradni spletni strani Teka štirih srčnih mož. Prijavnina do vključno 17. 7. 2015 znaša 23,00 €, od 18. 7. do vključno 30. 7. 2015 pa 27,00 €. Višina prijavnine velja na dan plačila. Skupine z 10 ali več tekmovalci prejmejo 10% popust.
 

Po 30. 7. 2015 prijav preko spleta ne sprejemamo. Ob plačilu po 30. 7. 2015 znaša prijavnina 30,00 €, prav tako ob prijavi na samem mestu prireditve. Tekmovalcem, ki bodo plačali prijavnino po 30. 7. 2015, oziroma se bodo prijavili na sami prireditvi, ne moremo zagotoviti, da bodo dobili majico.

Vse tekmovalce čaka darilna vrečka s praktično nagrado naših sponzorjev. Po teku bo organizirano tudi žrebanje nagrad.
 

Tekmovalce prosimo, da so na teku vsaj eno uro pred štartom. Bodite pozorni tudi na prometne razmere, kajti zaradi poletne sezone je na cesti v Bohinj pogosto velika prometna gneča, ki lahko povzroči zamude.
 

Dodatne informacije

  • Merjenje časa: Merjenje časa bo izvedeno s čipi, ki jih zagotovi organizator v sodelovanju z izvajalcem meritev Timing Poljane . Tekmovalci ne morejo uporabljati svojih čipov.
  • Parkiranje: Brezplačno parkiranje je mogoče na parkirišču na Ribčevem lazu pribl. 400 od startnega mesta (glej zemljevid spodaj), s parkirišča pa bo vozil brezplačen avtobus do prireditvenega prostora.
  • Varstvo otrok: Organizirano bo tudi brezplačno varstvo otrok v času trajanja prireditve.

Fotografije s Triglavovega 17. teka štirih srčnih mož okoli Bohinjskega jezera 2014 so na voljo na http://goo.gl/g6AZfP.
 

Organizator: ŠD Avgust Gašperin Stara Fužina

Oglejte si tudi