Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Pogumne, kreativne in podjetne poslovne ideje

Dijaki 3. letnika ekonomske gimnazije v Radovljici smo v sredo, 22. januarja, predstavili naše poslovne ideje, ki smo jih razvijali skozi 6 modulov s pomočjo predstavnikov programa PKP ‒ pogumni, kreativni in podjetni.

Predstavitve so se udeležili dijaki šole, profesorji, predstavnica obrtne zbornice Radovljica, izvajalci programa PKP in mnogi drugi. Najbolj so bili navdušeni nad leseno denarnico Woody, za katero so fantje dobili ponudbo za pomoč pri razvoju proizvoda.

 

Dijaki smo ponosni nase, saj smo s pomočjo tega programa dobili veliko samozavesti in izkušenj pri razvijanju ter predstavljanju idej. Pri razvoju idej nam je med poukom podjetništva pomagala tudi profesorica Darja Koren.

 

Program nam je dal veliko prakse, ki jo je nemogoče dobiti v knjigah, zato smo zelo veseli, da je naša šola tako odprta za nove ideje in načine predajanja znanja. Smo namreč edina ekonomska gimnazija v Sloveniji, ki je omogočila izvajanje programa PKP.

 

Z izpeljano predstavitvijo smo dijaki dobili zagon za naslednjo, ki bo v sredo, 16. aprila, ob 17. uri v predavalnici šole. Veliko bi nam pomenilo, da pridete tudi vi.

 

V mesecu maju pa bo v Ljubljani javna predstavitev najboljših idej. Pridružili se nam bodo uspešni slovenski podjetniki, ki sodelujejo v tem programu.

 

 

Nika Oražem in Tamara Završnik

Oglejte si tudi