Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

KNJIGE NA DOPUSTU oz. SODELOVANJA KNJIŽNICE A.T.LINHARTA S HOSTLOM POD VOGLOM

Sodelovanje med knjižnico A. T. Linharta in Hostlom pod Voglom (Ribčev laz 60, Bohinjsko jezero) se je začelo že v letu 2015, ko smo v biljardnici Hostla pod Voglom s pomočjo knjižnice A. T. Linharta – enota Bohinjska Bistrica, postavili svojo lastno knjižnico in manjšo filmoteko.

 

Knjižnica nam je odstopila cca. 250 svojih knjig z naslova projekta: Knjige na počitnicah. S tem se je obstoječa zbirka knjižnice močno povečala. Svoje knjige nam je odstopilo tudi nekaj domačinov kakor tudi obiskovalci Hostla pod Voglom, ki včasih pustijo pri nas svoje prebrane knjige.

 

Knjižnica Hostla pod Voglom obsega cca. 1000 naslovov. Na voljo so knjige v različnih jezikih. Največ knjig (80%) je sicer v slovenskem jeziku, precej pa jih je tudi v angleškem, nemškem, italijanskem, francoskem ter srbsko hrvaškem jeziku. Ker je struktura gostov v Hostlu pod Voglom nadvse pestra, je nekaj knjig tudi bolj ''eksotičnih'' (hebrejske, finske, tajske knjige…).

 

Hostel pod Voglom večino leta gosti predvsem šolske in mladinske skupine, zato je temu primerno tudi izbor otroške in mladinske literature precejšen. Prevladujejo pa predvsem romani in 'lažje' branje. Najde se tudi nekaj strokovne literature in starejše številke nekaterih strokovnih revij (National Geographic, Radar, Hiše, Val…).

 

Poleg knjig si lahko gosti v Hostlu pod Voglom izposodijo tudi različne filme na DVD- jih. Le teh je okoli 80 naslovov.

 

V letu 2017 smo se s Knjižnico A. T. Linharta razširili še v Ukanc – v Apartmajsko hišo Ob Savici, kjer smo odprli še eno enoto ''DOPUSTNIŠKEGA BRANJA''. Na lokaciji Ukanc 67A obstaja nova 'mini knjižnica' s cca. 200 naslovi. Tudi tu so knjige v različnih jezikih.

 

Hostel pod Voglom se iskreno zahvaljuje Knjižnici A. T. Linharta za pomoč pri bogatenju naše knjižnice. Prav tako se zahvaljujemo vsem, ki ste nesebično donirali svoje knjige. Ob tej priliki apeliramo, da smo v Hostlu pod Voglom še vedno odprti za sprejem najrazličnejše literature, ki jo imate doma preveč ali se na njej po nepotrebnem nabira prah. Knjige se bodo v naši knjižnici prav gotovo odlično počutile.

 

Katarina Đurđević, Hostel pod Voglom & Pac sports

Oglejte si tudi