Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Adventni venčki in posmodulja z dobrodelno noto

Razstava adventnih venčkov v organizaciji Turističnega društva Bled je postala že tradicija prvega adventnega vikenda, saj je bila letošnja že štirinajsta po vrsti. Organizirali smo jo pred Kavarno Park in jo združili s peko posmodulje in prodajo adventnih venčkov, vse to pa z namenom, da zberemo kar največ prostovoljnih prispevkov za mamico samohranilko iz naše občine.

Na razstavi so sodelovali udeleženci dvodnevne delavnice pod vodstvom gospe Mete Kenda, ki so izdelali 30 venčkov. Kot je že navada, so obiskovalci z glasovanjem izbrali najlepše izdelke svoje pa je povedala tudi strokovna komisija, ki je z ostrim očesom ocenjevala tako izdelavo kot okrasitev in barvno skladnost venčka. Oceni publike in strokovne komisije sta si kot po pravilu v nasprotju. Čeprav tekmovanje ni glavni namen razstave, je prav, da omenimo tudi rezultate. Zmagovalke po izboru publike so bile Marija Strgar, Bernarda Polanec in Rožica Ferjančič in po izboru strokovne komisije Natalija Kos, Marija Strgar in Alenka Poklukar. Enotna ocena vseh, tako obiskovalcev kot članov strokovne komisije je, da so venčki vsako leto ne le lepši, ampak tudi lepše in bolj dovršeno izdelani.

Kot rečeno pa smo letošnjo razstavo združili tudi z dobrodelno prodajo venčkov. V tednu pred dogodkom smo članice in en član Turističnega društva Bled spletli 40 venčkov in prav vsi so našli nove lastnike, ki so z nakupom prispevali 10 Eur za družino v stiski. Tudi naša posmodulja je bila dobrodelna. V obeh dneh smo tako uspeli zbrati preko 1000 Eur, ki smo jih preko Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje namenili omenjeni družini in ji s tem zagotovo vsaj malo olajšali stisko in polepšali prihajajoče praznike.

 

Oglejte si tudi