Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Mednarodni Festival Stična odpira svoja vrata

Že osemnajsti mednarodni Festival Stična svoja vrata odpira med 17. 11. in 2. 12. 2017

Festival kot vedno prinaša pestro bero kulturnih dogodkov, od likovnih in fotografskih razstav, koncertov različnih glasbenih slogov, gledaliških predstav, predstav za otroke in dneva knjižnice do potopisnih in filmskih večerov. Festival vam ponuja tri vikende zabavnih, drznih, umirjenih, domačih, tujih, prijetnih, novih, kratkočasnih, starih in novih, a nepozabnih dogodkov.
Prvi festivalski večer bo zadišalo po Glasbenem maratonu in koncertu lanskih zmagovalcev natečaja Festivala Stična, skupine JU T iz Slovenj Gradca.

Od uradne otvoritve Festivala Stična 18. novembra ob 18. uri do 2. decembra 2017 bosta v galeriji Muzeja krščanstva na Slovenskem na ogled fotografska razstava Tanje Ahčan Prallel Universis/Vzporedni svetovi in likovna razstava Sakralna arhitektura ljubiteljske slikarke, domačinke, Marije Tratar.
Prvič se bo poslušalcem predstavil Big band Grosuplje z umetniškim vodjem in dirigentom Bracom Doblekarjem, ki od letošnje jeseni deluje pod okriljem Kulturnega društva Stična. Na stiške odre pa bodo v nadaljevanju stopili še Josip Brez, Prismojeni profesorji bluesa, Brkovi (Hrvaška), Koala Voice, Blue Town's Radio ter Ditka in Feri Lainšček.
Ljubitelje filma vabimo na večer kratkih filmov in pogovor Klemna Janežiča z režiserjema
Urhom Pircem in Lukom Gluvićem.

Seveda bomo poskrbeli tudi za otroško domišljijo – na dnevu knjižnice bomo praznovali z Muco copatarico, odpravili se bomo Po sledeh dinozavrov (Siti teater Ljubljana) in spoznali opero za otroke Glasbena hiša (KUD Cona 8). Na gledališke deske pa bodo stopili še Društvo mali petelin z dramo Feniks ter gostje iz Srbije s komedijo Braćo i sestre. Potovali bomo od Južne Amerike do Azije z izkušenimi popotniki Ksenjo Čermelj, Andrejo Avberšek in Matejem Koširjem. Po njihovih pripovedovanjih o oddaljenih pokrajinah in ljudeh vas bodo gotovo zasrbele pete.

Z iskrico v očeh vas ustvarjalci festivala nestrpno pričakujemo v Stični. Doživite Festival Stična!

Vse dodatne informacije o natančnem sporedu prireditev, prizoriščih in podrobnem opisu nastopajočih najdete na spletnih straneh www.festival-sticna.si ali www.kd-sticna.si, za več informacij pa lahko pišete tudi na info@kd-sticna.

Vstopnice lahko kupite v Knjižnici Grosuplje – enota Ivančna Gorica med njihovim delovnim časom. Vstopnice bodo na voljo tudi eno uro pred posameznim dogodkom v Kulturnem domu Stična oziroma Užitkarnici Jama, za prireditve, ki se odvijajo v užitkarnici.

Rezervacija vstopnic: info@kd-sticna.si ali 040 525 280 (Tina). Rezervirane vstopnice je potrebno dvigniti najkasneje 30 min pred začetkom dogodka. Za rezervirane vstopnice velja cena na dan dogodka.

Oglejte si tudi