Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

SREČANJE STAREJŠIH OBČANOV OBČINE BOVEC

V organizaciji občinskega rdečega križa (RK), je minulo soboto potekalo že deseto srečanje starejših občanov občine Bovec, vzdušje samo pa je dokazovalo, da se starejši občni radi srečujejo tako medsebojno kot tudi s predstavniki RK.

Tudi letos je srečanje potekalo v Gostilni Pod lipco, vzdušje pa je bilo vseskozi izjemno prijetno. Seveda so si imeli udeleženci, posamezni se morda srečajo samo ob tej priložnosti, veliko povedati, čas pa je kar prehitro tekel. Za kulturni program so poskrbeli učenci OŠ Bovec pod mentorstvom Tatjane Kašca, za letošnjo rdečo nit pa so izbrali kavo. Od Cankarjeve “prave” kave in cikorije do današnje kave so s petjem, plesom, recitacijami in darilci pospremili udeležence skozi celotno prireditev. Obiskal jih je tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž in v pozdravnem nagovoru poudaril, kako zelo ga veseli vsakoletno srečanje z njimi. Predsednica občinskega Rdečega križa Nada Mrakič je predstavila delovanje RK in poudarila veliko vlogo vseh prostovoljcev in prostovoljk, ki skozi leto opravijo veliko prostovoljnega dela. Nagovoril jih je tudi predsednik RKS – OZ Tolmin, Rafael Šuligoj in se zahvalil županu in Občini Bovec za uspešno sodelovanje. Poudaril je, da se bodo na RK še naprej trudili izvajati vse zastavljene programe, še posebno pa se bodo posvečali programom za starejše, kot je na primer izvajanje brezplačnih prevozov, kar bi dolgoročno radi razširili na vse tri občine.

» Letos smo obeležili desetletnico prijetnega druženja s starejšimi občani občine Bovec, z organizacijo takšnih dogodkov pa imamo predstavniki RK priložnost pokazati, da jih cenimo in smo radi v njihovi družbi. Res smo hvaležni otrokom in njihovi mentorici za tako prisrčen nastop, sicer pa nas nadvse veseli, da za dobro vzdušje vedno poskrbijo kar starejši sami, saj so zelo veseli drugače preživetega dneva, dobre družbe, klepeta in obujanja spominov. Osebje Gostilne Pod lipco nas že nekaj let razvaja z okusno hrano in si za nas vzamejo čas kljub številnim drugim gostom. Posebno čast nam vedno izkaže tudi bovški župan, ki si je med drugimi številnimi obveznostmi tudi letos vzel čas in nam dal vedeti, kako zelo mu je pomembna prisotnost na teh srečanjih. Veseli smo bili, da sta se srečanja udeležila tudi predstavnik KS Bovec Gregor Rupnik in predstavnica Karitasa Danica Varga,« je po srečanju povedala Marjanca Velišček.

Srečanje sta finančno podprli tudi KS Bovec in Žaga.

Pripravil: MILAN ŠTULC

Foto: MARJANCA VELIŠČEK  in VESELIN VUJAČIĆ

Oglejte si tudi