Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Širjenje bolezni COVID-19 tudi v Bohinju

Prilagojeno delo na Občinski upravi

V zadnjih dneh v Bohinju narašča število pozitivnih na koronavirus. Žal se okužbi tudi na Občinski upravi nismo izognili in imamo do zdaj dve potrjeni okužbi med zaposlenimi.

Zaradi samozaščitnega delovanja, upoštevanja vseh priporočil NIJZ smo delo organizirali tako, da se izmenjujemo in del uprave delo opravlja od doma.

Prosimo vas, da se pred obiskom Občinske uprave v času uradnih ur predhodno najavite in preverite pristnost referenta, s katerim se želite pogovoriti.

Vstop v stavbo je dovoljen le zdravim osebam. Ob vstopu si je potrebno razkužiti roke, uporaba zaščitne maske je obvezna, prav tako prosimo za upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov in priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19 (varnostna razdalja, higiena kašlja in kihanja…).

Če je le možno, pa vas prosimo, da zadeve uredite po telefonu (04 577 01 00) oziroma preko elektronske pošte obcina@bohinj.si.

Upoštevajmo preventivne ukrepe

Ob hitremu širjenju novega koronavirusa in naraščajočem številu okuženih na dnevni ravni občanke in občane opozarjamo na pomembnost upoštevanja nujnih preventivnih ukrepov, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje

Situacija, ki smo ji izpostavljeni, je velik izziv, zato je še posebej pomembno, da delujemo preventivno in odgovorno za omejitev širjenja bolezni COVID-19, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2.

Pomembno je, da v primeru bolezenskih znakov in simptomov (kot so nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj), ostanemo doma in se po telefonu posvetujemo s svojim izbranim zdravnikom ter upoštevamo njegova navodila.

Oglejte si tudi