Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Pridobitev mobilne identitete smsPASS

V torek 8.junija (od 12. – 14. ure) ter v četrtek 10.junija (od 13. – 18. ure) bo v času testiranja in cepljenja pred Zdravstvenim domom Bohinj ter v petek 11.junija (od 7. – 10. ure) na točki za testiranje v Kulturnem domu Joža Ažmana možno izpolniti vlogo za pridobitev mobilne identitete smsPASS, s katero boste pridobili dostop do portala zVem. Termini za naslednji teden bodo objavljeni do konca tedna na spletni strani Občine.

Portal zVem omogoča vpogled v lastno zdravstveno evidenco, iz katere si lahko sami pridobite in shranite potrdilo o cepljenju proti COVID19 oziroma potrdilo o prebolevnosti. S seboj imejte osebni dokument in pisalo, vlogo boste prejeli na lokaciji. Uslužbenci občinske uprave bodo na cepilnem mestu ZD Bohinj sprejemali vloge za pridobitev mobilne identitete smsPASS in s tem pripomogli k zagotovitvi enostavnega dostopa do pridobitve varne elektronske identitete.

Kaj je smsPASS?

Mobilna identiteta smsPASS je način prijave v SI-PASS, ki s pomočjo enkratnega gesla, poslanega s kratkim sporočilom SMS, omogoča elektronsko podpisovanje dokumentov in zanesljivo identifikacijo uporabnika pri uporabi e-storitev. smsPASS potrebuje izključno posameznik, ki še nima urejenega digitalnega potrdila, kot so Sigen-ca, Poštar-ca, AC-NLB, idr. To pomeni, da v kolikor posameznik že ima digitalno potrdilo,  ta ne potrebuje posebne mobilne identitete smsPASS, saj z uporabo že obstoječega digitalnega potrdila lahko dostopa do portala zVem preko računalnika.

Vlogo za pridobitev smsPASS bo posameznik izpolnil v cepilnem centru. Prijavna služba bo posameznika identificirala na podlagi osebnega dokumenta, potnega lista oziroma vozniškega dovoljenja. Ob oddaji vloge bo posameznik prejel potrdilo o oddaji kjer bodo podane točne informacije o nadaljnjem poteku pridobitve smsPASS.

Postopek za posameznika, ki nima digitalnega potrdila:

  • Oddaja vloge na lokacijah in v terminih, navedenih zograj (izvede prijavna služba)
  • Izdaja potrdila o oddaji vloge (izvede prijavna služba)
  • Prejem potrdila o pridobitvi smsPASS na e-mail naslov (s strani SI-TRUST v roku 3 delovnih dni)
  • Registracija v portal Si-PASS: https://sicas.gov.si/shibboleth-sp/about.html (izvede posameznik sam)
  • Registracija v portal zVEM: https://zvem.ezdrav.si/domov (izvede posameznik sam)

Osebe mlajše od 15 let in opravilno nesposobne osebe niso upravičene do pridobitve mobilne identitete smsPASS.

Oglejte si tudi