Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Poziv za razstavo Umetnost povsod!

Verjamemo, da v Bohinju kljub razmeram, ki ne dovoljujejo večjih druženj in skupnega ustvarjanja, obstaja veliko kreativnosti, ki marsikomu tudi pomaga v tem času. Ker bi želeli nastajajoča umetniška dela deliti z ljudmi, domačini in obiskovalci, organiziramo razstavo.

V skupni organizaciji Urške Alič (Kamra Bohinj), PAC Sports in Občine Bohinj bomo velika okna hostla Budkovič v Bohinjski Bistrici namenili prijavljenim delom in hkrati omogočili zainteresirani javnosti njihov odkup.

Ker vsak ustvarja na svoj način – ustvarjalnost pač nima enega niti edinega pravilnega pristopa – pozivamo vse ustvarjalce; profesionalne, izučene ali ljubiteljske, da prijavijo svoja dela, ki bodo razstavljena in na voljo za prodajo. S pozivom želimo vzpodbuditi male premike v občini, preko katerih bi ljudje delili svoje delo s skupnostjo.

Kdo se lahko prijavi?

Prijavijo se lahko posamezniki, skupine, kdorkoli s stalnim ali začasnim prebivališčem v občini Bohinj, starostne omejitve ni. Ob izraženem interesu lahko svoje delo preko razstave ponudite tudi za odkup.

Kakšno delo lahko prijavim?

Sprejemamo dela velikosti 70×100 cm, tehnika je poljubna (kolaž, skulptura, slikarske tehnike, ročna dela ... karkoli), pogoj je le, da je delo mogoče obesiti.

Organizatorji si pridržujemo pravico, da prijavljena dela, ki bi vsebovala kakršnakoli sovražna stališča, z razstave odstranimo.

Do kdaj poteka poziv?

Prijave zbiramo na elektronskem naslovu projekt.kamra@gmail.com do torka,
25. maja 2021, do polnoči. Ob prijavi pošljite fotografijo dokončanega dela in osebne ter kontaktne podatke, ki jih bomo navedli ob delu. Hkrati se s prijavo strinjate, da vaše podatke in fotografijo dela objavimo v promocijskih gradivih.

Po prejemu prijav bomo v čimkrajšem času dela postavili na ogled za 3 tedne. Če bo interes večji, bomo dogodek ponovili, da se predstavijo vsa prijavljena dela.

Umetnost je povsod, naj bo tudi vsem na očeh!

Morebitna vprašanja naslovite na elektronski naslov projekt.kamra@gmail.com

Oglejte si tudi