Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Od stoga do kozuca - nov priročnik za rabo in vzdrževanje kozolcev

Iz različnih virov in literature vemo, da so kozolci del kulturne krajine Gorenjske že vsaj nekaj sto let. V preteklosti so bili pomemben, nepogrešljiv, element kmetijskega gospodarstva. V okviru projekta Arhitektura gorenjskih vasi so se ukvarjali s kozolci na območju štirinajstih gorenjskih občin, ki so povezane v Lokalno akcijsko skupino Gorenjska košarica (Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Tržič in Žirovnica). Nastal je priročnik za rabo in vzdrževanje kozolcev na območju projekta Arhitektura gorenjskih vasi, ki si ga lahko preberete v prilogi.

Publikacija je natisnjena v okviru CLLD projekta Arhitektura gorenjskih vasi, ki se izvaja v okviru LAS Gorenjska košarica. Za vsebino informacij je odgovoren izdajatelj.

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Partnerji projekta: BSC, poslovno podporni center, d.o.o., Kranj, Občina Bled, Občina Bohinj, Občina Kranjska Gora, Občina Naklo, Občina Radovljica, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj.

Oglejte si tudi