Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

KROŽIŠČE PRI PETROLU Z GROBO PREPLASTITVIJO

Krožišče na bovški obvoznici z zahodno vpadnico je bilo še pred velikonočnimi prazniki preplasteno z gobo asfaltno prevleko, še pred tem pa je izvajalec del Kolektor CPG d.o.o. poskrbel za vsa potrebna  dela za odvodnjavanja, postavitev robnikov in seveda izvedbo centralnega dela krožišča.

Obvozna cesta je seveda državna, dva kraka krožišča pa se odcepita po zahodni vpadnici v Bovec na eni in na drugi strani na parcelo, kjer namerava lastnik zgraditi večji market z drugimi turističnimi objekti in garažno hišo za lastne potrebe.

Investitor in naročnik gradnje krožišča je  Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Direkcija RS za infrastrukturo, projektant in izvajalec del pa Kolektor CPG d.o.o.

 »Zelo sem zadovoljen z izvajalcem Kolektor CPG d.o.o., saj so ves čas izvajanja del zares pazili tudi na to, da so čim manj ovirali promet. Tako velik poseg so izvedli v zelo kratkem času, kar je za nas seveda izjemnega pomena zaradi prihajajoče poletne sezone. Še PRED velikonočnimi prazniki so tako položili grob asfalt, zdaj pa ostane samo še finalizacija. Za izvedbo krožišč na obvoznici smo se z DRI dogovarjali že kar nekaj let, zato sem res zelo hvaležen odgovornim na DRI, da so prisluhnili našim vztrajnim prošnjam in bo po dokončni ureditvi krožišč na obeh bovških vpadnicah promet tekel bolj tekoče in predvsem bolj varno, saj bo s krožiščema poskrbljeno tudi za umirjanje prometa. To krožišče bo tudi prva slika za voznike, ki bodo prihajali v Bovec iz smeri Kobarida, zato bomo v sodelovanju s Komunalo Tolmin centralni del krožišča tudi lično uredili. Na mojo pobudo smo že naročili izdelavo lesene skulpture gamsa v naravni velikosti, saj je ta simbol naših krajev, upodobljen tudi v grbu Občine Bovec, « je povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi