Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Izbrana arhitekturno-urbanistična rešitev za Potniško središče Bohinjska Bistrica

Občina Bohinj je v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) ter Direkcijo RS za infrastrukturo izvedla Javni, projektni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za Potniško središče Bohinjska Bistrica – Multimodalno vozlišče na železniški postaji.
Natečaj je potekal v poletnih mesecih in bil zaključen oktobra.

Z natečajem smo želeli pridobiti strokovno najprimernejšo urbanistično, arhitekturno in prometno zasnovo sodobnega in trajnostnega potniškega središča Bohinjske Bistrice, ki bo postal glavna vstopna in prestopna točka za celotno občino in bo enakovredno podpiral vse načine mobilnosti, obenem pa bo to tudi točka srečevanja.
Z ureditvijo tega območja v sodobno potniško središče se bo pripomoglo k uresničevanju ciljev in zavez trajnostne mobilnosti v občini, povečala se bo atraktivnost tako Bohinjske Bistrice kot celotnega Bohinja, po drugi strani pa bo dala tudi nov zagon ekonomskemu razvoju občine.

Na natečaj je prispelo devet natečajnih elaboratov. Komisija je po pregledu le-teh in razpravi podelila 3 nagrade in dve priznanji.
Tako zaključno poročilo kot vsi natečajni elaborati so objavljeni na spletni strani občine Bohinj. Vabimo vas k ogledu.
Po novem letu, ko bodo razmere dopuščale, pa bo tudi izvedena razstava natečajnih elaboratov ter otvoritev le-te.

Z izbrano natečajno rešitvijo se je pridobila idejna rešitev za ureditev tega območja, ki bo podlaga za spremembo prostorskih aktov ter osnova za nadaljnje načrtovanje ter usklajevanje z vsemi deležniki na tem prostoru.


Oglejte si tudi