Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

INTERES ZA NOVE RADIJSKE FREKVENCE

Agencija AKOS je za območje Bovškega razpisala 4 nove radijske frekvence, za pridobitev pa se že potegujejo posamezne radijske hiše, katerih program na Bovškem še ni slišen. Nekateri so svoj interes izrazili tudi pri Občini Bovec, včeraj pa sta župana Valterja Mlekuža obiskala predstavnika Radia 1.

Po našem vedenju se za novo razpisane frekvence potegujejo Radio Ognjišče, Radio 1 in za dodatno frekvenco Primorski val, seveda pa je za pridobitev frekvence s strani zainteresiranih potrebno izvesti vse zahtevane aktivnosti. Med njimi mora interes izraziti in podati soglasje tudi OS Občine Bovec, ki je za pridobitev frekvence na zadnji seji že izdal soglasje za Radio Ognjišče, vsak Radio pa mora v ta namen zbirati tudi podpise občanov.

Na včerajšnjem srečanju in predstavitvi njihovih namenov, pa tudi na podlagi že vložene vloge za obravnavo na prihodnji seji OS, sta izvršni direktor Radia 1 Tomaž Čop in voditelj Matjaž Lovše županu predstavila način njihovega delovanja.

Seveda je slišnost čim večjega števila radijskih postaj na Bovškem tudi v interesu Občine Bovec, zato vabimo vse zainteresirane, da s svojim podpisom oddate svojo podporo tistim radijskim postajam, ki vas bodo k temu nagovorile.

Z Radia 1 so nas obvestili, da bodo podpise zbirali 16. 1. 2019, na bovškem trgu, med 7.30 in 17. uro, od drugih radijskih postaj pa takih informacij še nismo prejeli.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi