Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
4°C
JUTRI
8°C
4°C
Oceni objavo

Energetska sanacija Občinske stavbe in Zdravstvenega doma

Občina Bohinj je v lanskem letu na razpisu Ministrstva za infrastrukturo v sodelovanju z Občino Tržič uspešno pridobila evropska sredstva kohezijskega sklada za  Celovito energetsko obnovo objektov v lasti Občine Bohinj in Občine Tržič. Zaradi zagotavljanja minimalnih vrednosti razpisanih sredstev smo se povezali z Občino Tržič in v projekt vključili celovito energetsko sanacijo Upravne stavbe Občine Bohinj in Zdravstvenega doma ter lekarne v Bohinjski Bistrici, v Tržiču pa objekt vrtec Deteljica. Celotna vrednost projekta je tako znašala 1.078.288,35 EUR z DDV, sofinanciranje s strani evropskega kohezijskega sklada pa znaša 321.502,19 EUR.

Občina Bohinj se je na razpis prijavila z namenom izboljšanja energetske varčnosti objektov in s tem prihranka pri porabi energije ter izboljšanja pogojev dela tako v Zdravstvenem domu in lekarni, kot tudi v upravni stavbi Občine Bohinj. V projektu je predvidena zamenjava stavbnega pohištva, kompletna termoizolacija ovoja stavbe ter strehe oz. podstrešja, optimizacija strojnih napeljav v Zdravstvenem domu pa tudi novo prezračevanje pritličja objekta in hidroizolacija stavbe.

Po težavah z izbiro izvajalca na podlagi javnega naročila, so se dela v letošnjem letu končno pričela in že potekajo na Zdravstvenem domu, v teh dneh pa se bo začela tudi energetska sanacija upravne stavbe Občine Bohinj.

Pogodbena vrednost energetske sanacije zdravstvenega doma tako znaša 377.886,68 evrov, od tega cca. 40 % upravičenih stroškov nepovratnih sredstev prihaja iz naslova kohezijskega sklada, svoje delež pa bodo prispevali tudi domači partnerji (Osnovno zdravstvo Gorenjske, Lekarne Gorenjske in stanovalci bloka). Vrednost energetske sanacije upravne stavbe Občine Bohinj pa znaša 236.340,19 EUR, tudi tu znaša financiranje iz kohezijskega sklada cca. 40% upravičene vrednosti stroška projekta, preostanek je iz proračunskih sredstev zagotovila Občina Bohinj.

 

Oglejte si tudi