Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

24. EMAVS NA KANINU

Tudi letos se je v organizaciji Smučarskega društva Kanin in ob pomoči Občine Bovec ter drugih pokroviteljev tokrat že 24. EMAVS odvil na smučišču Kanin. Udeleženci so uživali v soncu in odlični organizaciji, seveda pa je bila tudi snežna podlaga za starosvetne smučarje ravno pravšnja.

Na EMAVS 2019 je prišlo letos 68 starosvetnih smučarjev. Ker je vsakega ali vsako spremljalo še po nekaj družinskih članov, je dogodek na Bovško in seveda na kaninsko smučišče privabil okoli 200 udeležencev. V jutranjih urah so se najprej zbrali pred Kulturnim domom Bovec, zadonela je pesem Godbe na pihala Gorje pri Bledu, ki že vrsto let spremlja starosvetne smučarje, vsak je dobil tradicionalno startno številko v obliki pirha, nato pa je v imenu Občine Bovec, ki je seveda tudi glavni pokrovitelj dogodka, vse pozdravil župan Valter Mlekuž:

»Verjetno ni treba poudarjati, kako vesel in ponosen sem, da se vas je v Bovcu zopet zbralo tako veliko število. Veselim se tudi, da bom ta praznični dan lahko preživel z vami. Na smučišču Kanin je že veliko novodobnih smučarje, ki vas starosvetnike že nestrpno pričakujejo in bodo zagotovo navijali za vse vas. Seveda pa je moja dolžnost in zadovoljstvo, da se zahvalim neumornim organizatorjem in jim čestitam, ker že 24 let skrbijo za organizacijo in za to, da je na velikonočni ponedeljek v Bovcu in na kaninskem smučišču vedno pestro. Zavedamo se, da je to tudi neka obveznost, tako za organizatorja kot tudi vse vas, ki ste v Bovec pripotovali od daleč in ki tudi sicer za ohranjanje tradicije potujete iz kraja v kraj. Želim vam veliko dobre volje, ki pa je vam zagotovo ne manjka. Nam pa z veliko udeležbo pokažete, da se imate pri nas lepo. Verjamem, da boste iz naših krajev zopet odnesli lepe spomine. Lep dan vam želim in veliko veselja, zvečer pa bomo skupaj rekli: nasvidenje prihodnje leto.«

Zbrane pozdravil še v.d. direktorja Sončni Kanin Marijan Skornišek:

»Na Kaninu gostimo vseh vrst zimskih aktivnosti, tako od najmodernejših, do tistih klasičnih smučarskih dogodkov, moram pa reči, da se ob zaključku sezone najbolj veselimo vas, ki ohranjate tradicijo smučanja. Upam, da bo ta lepa tradicija z vašo pomočjo obstala še dolga, dolga leta. Kanin bo danes z vami še posebej čaroben!«

Starosvetni smučarji so se nato peš podali skozi center Bovca do A postaje krožnokabinske žičnice in z njo pod Prestreljenik. Odlično pripravljena veleslalomska tekma je bila v veselje tekmovalkam in tekmovalcem, prikazane tehnike pa je navduševala publiko. Po slalomski tekmi so sledili še atraktivni skoki, na odlično pripravljeni skakalnici pa so bili nekateri vredni vsega občudovanja. Predvsem skok domačina Reneja Zorka, ki je ob sicer slabih vetrovnih pogojih dosegel daljavo kar 55 “čentežimov” in dosegel absolutni rekord vseh časov. Dodano vrednost dogajanju je s svojimi hudomušnimi komentarji dodal glavni komentator Boris Zorko. Ves čas je dogajanje spremljal tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki je ob koncu prireditve najboljšim podeljeval tudi unikatne medalje. Podelitev je seveda potekala na prostem, vzdušje pa je bilo vseskozi na vrhuncu.

Posameznih uvrstitev ne bomo navajali, saj so bili zmagovalci vsi, med ekipami pa je bila z 19 udeleženkami in udeleženci najštevilčnejša ekipa Rovtarji, z 10 udeleženci pa ji je sledila ekipa Podmeninski gadje.  Absolutno najmlajša udeleženka letošnjega srečanja je bila Laura Eržen (Hotedršica), najstarejša pa Minka Kosec (Rovtarji), najmlajši in najstarejši udeleženec pa David Čemažar (Rovtarji) in Albin Kordež (Ta lesen).

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

 

Oglejte si tudi