Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

DRUŠTVO SOS TELEFON VABI NOVE PROSTOVOLJKE ZA SVETOVALNO DELO NA SOS TELEFONU 17. 8. 2022 10

Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja je nevladna, neprofitna, humanitarna organizacija, ki, na nacionalni ravni, že 33 let uspešno deluje na področju preprečevanja nasilja v družini in v drugih medosebnih odnosih.

Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja ponuja brezplačno zaupno telefonsko linijo 080 11 55, svetovanje po chatu in elektronski pošti, svetovanje v tujih jezikih (angleščini, bosanščini, hrvaščini in srbščini), svetovanje kriminalistke in pravnice, dve zatočišči, kamor se ženske in otroci – žrtve nasilja lahko umaknejo pred nasiljem, program individualne psihosocialne in psihološke pomoči za ženske in otroke – žrtve nasilja in spolnih zlorab ter online podporne skupine.

Pomemben del našega poslanstva je tudi podpiranje prostovoljskega dela. Ker potrebujemo nove prostovoljke za opravljanje svetovalnega dela na SOS telefonu, tudi letos organiziramo osnovno usposabljanje za prostovoljno delo. Usposabljanje bo potekalo v živo, v septembru in oktobru 2022 in je namenjeno ženskam, starim vsaj 18 let. Zainteresirane za prostovoljstvo vabimo, da nam pišejo na e-naslov: prostovoljke@drustvo-sos.si.

"Pomoč prostovoljk predstavlja nepogrešljiv del našega poslanstva proti nasilju nad ženskami in otroki, zato tudi letos organiziramo osnovno usposabljanje za nove prostovoljke, s katerim se začne proces njihovega teoretičnega in praktičnega uvajanja v svetovanje. Osnovno usposabljanje za svetovanje na SOS telefonu zajema učenje o zakonitostih in dinamiki nasilja nad ženskami, nasilja nad otroki, nasilja v družini in drugih medosebnih odnosih, zakonodaji na področju preprečevanja nasilja v družini, svetovanju žrtvam nasilja ter oblikah pomoči žrtvam nasilja", je razložila Dalida Horvat, strokovna vodja programa SOS telefon.

Več informacij o oblikah pomoči, ki jih s pomočjo naših prostovoljk ponujamo uporabnicam in uporabnikom, lahko najdete na naši spletni straniInstagram in Facebook profilu.


Avtor:

Društvo SOS telefon

Oglejte si tudi