Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Spletna predstavitev zasnove Bohinjske kolesarske poti ter počivališč ob njej

Občina Bohinj vabi zainteresirano javnost na spletno predstavitev ZASNOVE BOHINJSKE KOLESARSKE POTI TER POČIVALIŠČ OB NJEJ.

Predstavitev bo potekala v obliki videokonference preko platforme Zoom.

Vabljeni, da se nam pridružite v četrtek, 21. 1. 2021, ob 18:00 uri, na povezavi:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/84370116984

Meeting ID: 843 7011 6984 (Če imate težave z zgornjo povezavo, se lahko pridružite prek Zooma tudi s pomočjo te številke.)

Bohinjska kolesarska pot je bila zasnovana z namenom, da poveže Spodnjo in Zgornjo bohinjsko dolino. Kolikor je bilo mogoče, poteka po starih poljskih in gozdnih poteh, ki so bile v prostor umeščene z globinsko vizualno in semantično logiko. Celovita izkušnja poti zato vključuje doživetje bohinjske krajine z mnogimi krajinskimi vedutami in pogledi ter srečanja z naselbinami in ambienti z bogato kulturno in naravno dediščino. Na izbranih lokacijah ob poteh so zasnovana počivališča s spremljajočo opremo, ki se tako po arhitekturnih elementih kot tudi po materialih (les, kamen) navezujejo na lokalno tradicijo, a so v svoji oblikovalski in tehnološki zasnovi sodobna.

Projektanti iz Ateljeja Ostan Pavlin bodo predstavili celovito snovanje te poti, ki ni samo pot, temveč tudi bohinjska kulturna, arhitekturna in zgodovinska posebnost.

Oglejte si tudi