Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-2°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Kje lahko kupite lokalno pridelano hrano v svoji občini?

Trenutne razmere, ki so omejile naša življenja znotraj meja lastne občine, so onemogočile nakup prehranskih izdelkov na določenih lokacijah. Kljub temu se večina ljudi trudi prehranjevati enako in seveda – zdravo, kajti povpraševanje po lokalno pridelani hrani se je v zadnjih dneh povečalo.

 

Ker je MojaObčina.si portal slovenskih občin in je predvsem lokalno usmerjen medij, smo se na uredništvu odločili, da pomagamo razširiti informacije o lokalni ponudbi v vaši občini. Na ta način želimo izkazati podporo slovenskim kmetijam in ostalim lokalnim ponudnikom ter pomagati vam, drage bralke in bralci, da jih boste lažje našli.

 

Izvedli smo manjšo raziskavo ponudbe v vaši občini. S pomočjo Kmetijsko-gozdarskih zavodov smo lokalnim ponudnikom poslali kratek vprašalnik o njihovi ponudbi. Objavljamo torej tiste ponudnike, ki so se odzvali in se strinjali z objavo.

 

Kakšna je lokalna ponudba hrane v moji občini?

V občini Bohinj je 9 ponudnikov lokalne hrane. Ponujajo 5 različnih vrst prehranskih izdelkov, izbirate pa lahko med zelenjavo, mesom in (suhomesnatimi) izdelki, pekovskimi izdelki, mlekom in mlečnimi izdelki ter medom in čebelji izdelki. Sezonske pridelke nudijo 3 ponudniki, kar 8 pa jih ima tudi možnost dostave.

 

V prilogi spodaj objavljamo kontakte in več informacij.

Oglejte si tudi