Logo MojaObčina.si

Bohinj

JUTRI
12°C
-1°C
ČE.
15°C
-6°C
2088

NOVI VOZNI RED

Obveščamo vas, da se od 18. 9. 2018, zaradi popolne zapore ceste v Bohinjski Bistrici, spreminja avtobusni vozni red. Uvaja se dodatna nova avtobusna postaja (AP). Prehod med staro in novo AP, potniki prehodijo peš, mimo mesta zapore.  

Nova AP, je ob križišču Savske ceste in Ajdovske ceste (približno na pol poti, med osnovno šolo in krožiščem, na glavni cesti v Bohinjsko Bistrico z Bleda).

1. LJUBLJANA – BOHINJ – LJUBLJANA

 Avtobusi na linijah Ljubljana – Bohinj Zlatorog, vozijo do nove AP v Bohinjski Bistrici, kjer potniki izstopijo in nato prestopijo na avtobus na AP Boh. Bistrica ob Planiki, ki bo vozil na relaciji Bohinjska Bistrica – Bohinj Zlatorog (prehod preko mesta popolne zapore peš). Posledično se vsi odhodi iz Bohinjske Bistrice prestavijo na polno uro (XX:00(namesto do sedaj, 10 minut do ure).

 V obratni smeri, iz Bohinj Zlatorog – Ljubljana bo avtobus v Bohinjski Bistrici čakal na prihod avtobusa na novi AP, prehod med obstoječo in novo AP je potrebno opraviti peš. Odhodi iz Bohinj Zlatorog se prestavijo na 30 minut do ure (namesto do sedaj, 20 minut do ure).

  • Odhod avtobusa ob 7:47 Bohinjsko Jezero – Ljubljana se prestavi na 7:40;
  • Odhod 5:33 Bohinjska Češnjica - Jezero - Ljubljana se ob sobotah in nedeljah na delu med Bohinjsko Češnjico in Bohinjsko Bistrico ukine, vozi ob 5:53 Bohinjska Bistrica - Ljubljana (obvestilo dopolnjeno 26.9.2018);
  • Odhodi 19:00 in 21:00 iz Ljubljane v Bohinj se ob sobotah in nedeljah ukinejo na delu od Bohinjske Bistrice (odhodi ob 20:49 in 22:49) -Jezero-Češnjica, vozi samo do Bohinjske Bistrice (obvestilo dopolnjeno 26.9.2018).


2. BOH. BISTRICA ŽP – JEZERO – SREDNJA VAS – BOH. BISTRICA ŽP

 Avtobusi vozijo iz postaje Bohinjska Bistrica in ne iz železniške postajerazen odhod 15:15 vozi iz železniške postaje do nove AP in nato prestop - 15:20 z AP ob Planiki (prehod je potrebno opraviti peš).

  • 9:10 Boh. Bistrica ŽP – Jezero – Sr. vas – Boh. Bistrica ŽP vozi v obratni smeri – ob 9:10 Boh. Bistrica ŽP – vas – Jezero – Boh. Bistrica;
  • sprememba odhoda avtobusa: 6:11 B.Bistrica-Jezero-Sr.vas-B.Bistrica ŽP prestavi na 6:01. Razlog za prestavitev je zagotovitev prestopa na vlak. Avtobus bo na vseh vstopnih postajališčih 10 minut prej (obvestilo dopolnjeno 1.10.2018).


3. BOH. BISTRICA ŽP – SREDNJA VAS – JEZERO – BOH. BISTRICA ŽP

Avtobusi vozijo iz železniške postaje preko Srednje vasi do Bohinjske Bistrice.

  • 4:45 Bohinjska Češnjica – Jezero – Boh. Bistrica (prestop za Ljubljano) se prestavi na 4:35 Boh. Bistrica – 4:43 Jezero – 4:52 Sr. vas – 5:03 Boh. Bistrica
  • 11:30 Boh. Bistrica ŽP – OŠ Boh. Bistrica – Srednja vas – Jezero – Bistrica se UKINE

 Prevoz možen ob 11:30 Boh. Bistrica (Danica) – Jezero – Sr. vas – Boh. Bistrica ŽP.

 Vsi odhodi, ki jih koristijo učenci OŠ Bohinjska Bistrica po Spodnji Bohinjski dolini, vozijo na, oziroma s parkirišča pred Danico.

Podrobne spremembe voznih redov po postajališčih, tudi osnovnošolskih, si lahko pogledate v iskalniku za vozne rede na http://www.alpetour.si (obvestilo dopolnjeno 26.9.2018).

https://www.alpetour.si/avtobusni-prevozi/javni-linijski-prevozi/avtobusni-vozni-redi/

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi