Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Laško v Zeleni shemi slovenskega turizma

Župan Občine Laško Franc Zdolšek je leta 2015 podpisal Zeleno politiko Slovenskega turizma in s tem je destinacija Laško vstopila v Zeleno shemo slovenskega turizma ter na osnovi trajnostnega delovanja pridobila znak Slovenia Green Bronze.

V letošnjem letu je naša destinacija v ponovnem postopku ocenjevanja, s pomočjo katerega bomo pridobili natančen vpogled v trajnost naše destinacije oz. kako smo le-to v zadnjih treh letih izboljšali.
Z znakom Slovenia Green Destination se na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicioniramo kot okolju in družbi prijazna destinacija, zato zelena destinacija ni nekaj, kar je projekt, naloga oziroma odgovornost zgolj turistične organizacije. Je nekaj, kar lahko dosežemo samo vsi skupaj – vsi deležniki v destinaciji, tako v javnem, nevladnem kot zasebnem sektorju – in to ne samo v turizmu, temveč na vseh področjih delovanja.

Velik del trajnosti destinacije predstavljata tudi dva naša največja ponudnika nastanitev - Thermana Laško in Rimske terme, ki iz leta v leto izboljšujeta trajnost, kar dokazuje tudi njihova zmanjšana poraba vode v zadnjih treh letih.


Oba ponudnika sta zgled vsem nam in zato pozivamo vsa turistična podjetja k ukrepom še nadaljnjega zmanjševanja porabe vode ter trajnostnemu delovanju.

Oglejte si tudi