Logo MojaObčina.si

Bohinj

JUTRI
18°C
-3°C
SRE.
19°C
-3°C
Deli

Prvi paketi hrane dostavljeni

Prvi paketi hrane, ki jih je Občina Bohinj pripravila za ljudi v samoziolaciji, so dostavljeni. Po tem, ko je Občina s štabom civilne zaščite vzpostavila sistem naročanja in dobave paketov prehrane, so prve pakete danes že dostavili. Prvi dostavljeni paketi so bili namenjeni starejšim, ki preventivno ostajajo doma in se ne želijo izpostavljati nevarnosti okužbe. Neizpostavljanje in preprečevanje okužbe je tudi ednini način, da se obvarujemo pred virusom in s skupnimi močmi ustavimo širjenje, zato vas prosimo za spremljanje razmer in dosledno upoštevane pravil. V kolikor potrebujete paket, naročila sprejemamo na telefon 04 577 01 35 ali pomoc@obcina.bohinj.si od 8. ure do 20. ure vse dni v tednu.

Dostava poteka do vrat, paket se pusti pred vhodnimi vrati, dostavljavec se umakne na varno razdaljo in pokliče naročnika, da ta prevzame paket.

--------

Občina Bohinj je za naročanje prehrambnih paketov za ljudi/družine v samoizolaciji/karanteni, starejše in socialno šibke pripravila 3 vrste prehrambnih paketov: A, B in C.

  • Paket A je pripravljen za oskrbo ene osebe za tri dni (zajtrk, večerja). Njegova vsebina se preračuna glede na število članov gospodinjstva. Vsebuje prepečenec/toast, paštete, ribe v konzervi – z zelenjavo, študensko hrano in argo juho.
  • Paket B je namenjen pripravi toplih obrokov za družino in vsebuje: sol, olje, kis, sladkor, moko, mleko, testenine, marmelado, cedevito, polento, riž, golaž v konzervi, pšenični zdrob, fižol in grah v konzervi, vloženo rdečo peso, pakirano zelje, paket čaja in paket papirnatih robčkov.
  • Paket C vsebuje higienske artikle: pralni prašek, milo, zobna pasta, wc papir in detergent.

Do dve naročili vseh 3 paketov je brezplačno! V primeru večkratnega naročila bo sredstva založila Občina Bohinj in jih bo po končanju epidemije zaračunala prejemnikom preko izdanega računa, ki ga izstavi Občina Bohinj. Socialno ogroženim se dobavlja pakete brezplačno ves čas.

Ob tem ponovno izpostavljamo, da je na podoben sistem urejena dostava zdravil na dom ter nujni prevozi.

Ne oklevajte, če kažete simptome respiratorne bolezni ostanite doma in s tem prispevajte k omejitvi širjenja virusa.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi