Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
15°C
0°C
Oceni objavo

Prehrambeni paketi že na voljo

Občina Bohinj je za naročanje prehrambnih paketov za ljudi/družine v samoizolaciji/karanteni, starejše in socialno šibke pripravila 3 vrste prehrambnih paketov: A, B in C.

 

 Paket A je pripravljen za oskrbo ene osebe za tri dni (zajtrk, večerja). Njegova vsebina se preračuna glede na število članov gospodinjstva. Vsebuje prepečenec/toast, paštete, ribe v konzervi – z zelenjavo, študensko hrano in argo juho.

 

Paket B je namenjen pripravi toplih obrokov za družino in vsebuje: sol, olje, kis, sladkor, moko, mleko, testenine, marmelado, cedevito, polento, riž, golaž v konzervi, pšenični zdrob, fižol in grah v konzervi, vloženo rdečo peso, pakirano zelje, paket čaja in paket papirnatih robčkov.

 

Paket C vsebuje higienske artikle: pralni prašek, milo, zobna pasta, wc papir in detergent.

 

 Do dve naročili vseh 3 paketov je brezplačno! V primeru večkratnega naročila bo sredstva založila Občina Bohinj in jih bo po končanju epidemije zaračunala prejemnikom preko izdanega računa, ki ga izstavi Občina Bohinj. Socialno ogroženim se dobavlja pakete brezplačno ves čas.

 

Naročila sprejemamo na telefon 04 577 01 35 ali pomoc@obcina.bohinj.si od 8. ure do 20. ure vse dni v tednu. Dostava poteka do vrat, paket se pusti pred vhodnimi vrati, dostavljavec se umakne na varno razdaljo in pokliče naročnika, da ta prevzame paket.

 

 Ob tem ponovno izpostavljamo, da je na podoben sistem urejena dostava zdravil na dom ter nujni prevozi.

Ne oklevajte, če kažete simptome respiratorne bolezni ostanite doma in s tem prispevajte k omejitvi širjenja virusa.

Oglejte si tudi