Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

PRED VRATI JE 60. KRAVJI BAL V BOHINJU - Praznik sira in vina pa je z izjemnimi okusi navdušil obiskovalce

Slabo vreme ob koncu minulega tedna ni zmotilo ljubiteljev odličnih sirov in vina, ki so se družili na 4. Prazniku sira in vina v Dvorani Danica v Bohinjski Bistrici. Dogodek, ki ga je organiziralo Turistično društvo Bohinj, je privabilo 1.500 obiskovalcev, ki so bili navdušeni nad pestro kulinarično ponudbo. Zanjo je poskrbelo enajst sirarjev in deset vinarjev.
»Obiskovalci so bili navdušeni nad odlično hrano, ki jo je pripravil priznani kuharski mojster Janez Pristavec, tudi naš predsednik TD Bohinj. Gratinirani polži, sladoled z mohantom, sirova juhica in druge dobrote so polnile naše želodčke,« je bil po uspešno izvedeni prireditvi slikovit Jure Sodja s Turističnega društva Bohinj.

Da je Mohant, zaščiteni bohinjski sir ostrega vonja in pikantnega okusa uporaben tudi v slaščičarski delavnici, smo se lahko prepričali ob okušanju Mohantkov, čokoladnih pralinejev z mohantom in mohantovih piškotih, ki pomembno prispevajo k odpiranju novih kulinaričnih meja.

Pred prizadevnimi člani Turističnega društva Bohinj je že nov izziv. V nedeljo, 24. septembra 2017 bo v Ukancu 60. KRAVJI BAL, ki so ga bili zaradi slabe vremenske napovedi primorani prestaviti z minule nedelje.

Planšarji in majerji bodo s planin privedli okrašene trope živine in na ramenih prinesli "basengo" - vse kar potrebujejo za izdelavo sira in druge stvari, ki so potrebne za življenje na planini. Živino bodo v nedeljo prignali ob 13. uri, ko bodo v sprevodu tudi vsi nastopajoči letošnje prireditve. V bogatem spremljevalnem programu bodo nastopili: Folklorna skupina Bohinj, Folklorna skupina KUD Triglav Srednja vas, plesna skupina Country ritem,   Godba Bohinj, Godba Komenda, Ljudski pevci iz Haloz in citrar Dejan Praprotnik. Za celodnevno zabavo bodo skrbeli Poskočni muzikantje,  ans. Tomaža Rota in  ans. Viharnik.

Cena vstopnic za Kravji bal v predprodaji do 22. septembra znaša 3 evre. Posebne ugodnosti bodo deležni obiskovalci Vogla ali Slap Savice s kupljeno vstopnico za Kravji bal. Prost vstop na Kravji bal pa imajo vsi obiskovalci, ki v septembru praznujejo 60 let.

  

Več informacij o dogajanju najdete na www.kravjibal.bohinj-info.com

 

Oglejte si tudi