Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Blejski občinski svet konstituiran

V ponedeljek, 10. 12. 2018, so se na svoji prvi redni (konstitutivni) seji sestali novi občinski svetniki Občine Bled. Kljub vloženim ugovorom in pritožbam zoper nepravilnosti pri delu volilnih odborov in občinske volilne komisije so potrdili mandate vsem sedemnajstim svetnicam in svetnikom ter županu, ki je na seji tudi slovesno zaprisegel. Župan je v svojem nagovoru pozval k sodelovanju in skrbi za skupno dobro. Izhajal je iz dobro utečenega delovanja zadnjih mandatov, uspešno izvedenih projektov in jasno zavezo k uresničevanju zastavljenih ciljev ter obljub, ki so bile podane pred volitvami z različnih strani.

V novi sestavi je sedem novih obrazov: Elvira Krupić, Jožica Zupan, Gregor Jarkovič, Darko Mlakar, Milan Rejc, Boštjan Ploštajner in Klemen Rešek. Poleg njih pa ostajajo: Mihaela Pesrl, Brigita Šolar, Jana Špec, Aneta Varl, Jakob Bassanese, Janez Brence, Anton Mežan, Anton Omerzel, Franc Sebanc in Srečko Vernig. Posebnost letošnjih volitev je, da so kar trije svetniki bili tokrat izbrani s preferenčnimi glasovi, o usodi enega mandata pa je celo odločal žreb.

Svetniki so bili izvoljeni na 11 od 13 kandidatnih list. Svoj rezultat izpred štirih let je izboljšala samo Turistično-podjetniška lista, medtem ko so vse ostale kandidatne liste zabeležile upad glasov. Pozitivno pri vsem tem pa je, da je ostala volilna udeležba kljub enemu županskemu kandidatu enaka tisti izpred štirih let.

S konstituiranjem novega občinskega sveta je prenehal mandat vsem dosedanjim občinskim funkcionarjem. Najprej bodo občinski svetniki imenovali vse odbore, komisije in delovna telesa občinskega sveta ter druge predstavnike občine v organih javnega podjetja in zavodov. Župan pa bo svoji odločitvi o izbiri podžupana in direktorja občinske uprave sporočil predvidoma do naslednje redne seje občinskega sveta, ki bo po novem letu in bo v prvi vrsti obravnavala proračun za leto 2019.

Oglejte si tudi