Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

17. pohod spomina in prijateljstva v spomin Janeza Svetine

V petek, 8. februarja,  organizira Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Zgornja Gorenjska tradicionalni, 17. pohod spomina in prijateljstva iz Radovljice, skozi Lesce, do Prešernovega  spomenika na Bledu in dalje skozi Piškovco v Vrbo.

Zbor in prijava pohodnikov bo od 6.30 dalje pri Srednji gostinski in turistični šoli v Radovljici, Kranjska cesta  24, od koder bodo pohodniki ob 8.00 krenili na okoli 13 km dolgo pot.

Ob Prešernovem spomeniku na Bledu bo ob 10.30 krajša proslava. Na njej bodo sodelovali recitatorji Osnovne šole prof. dr. Josipa Plemlja z Bleda in Veteranski pevski zbor. Slavnostna govornica na slovesnosti bo evropska poslanka gospa Tanja Fajon.

Takoj po proslavi, ob 11.00, bodo pohodniki nadaljevali pot skozi Piškovco v Vrbo, kjer bodo lahko ob 13. uri  prisostvovali osrednji proslavi ob kulturnem prazniku.

Pohod ni  zahteven, poteka po ravninskem predelu in bo izveden v vsakem vremenu.

Prijavnina za pohod znaša 5 €.  Za pohodnike bo organiziran topel napitek pred in med pohodom,  prevoz iz Vrbe v Radovljico in malica ob povratku v Srednji gostinski in turistični šoli.

Oglejte si tudi