Logo MojaObčina.si

Bohinj

DANES
16°C
15°C
JUTRI
19°C
6°C

Hatha joga

Deli

Joga je celovita znanost o življenju, povezan sistem vzgoje telesa, uma in duha. Joga ni religija, temveč metoda, ki nam daje praktično znanje kako vzpostaviti notranje ravnovesje.

Hatha joga je vrsta joge, ki poudarja zavestno vztrajanje v jogijskih položajih in tehnike dihanja. Redna praksa nam prinaša tako telesno kot duševno zdravje. 

Vadba asan in dihalnih vaj poveča fleksibilnost in moč telesa, poskrbi za zdravo hrbtenico, spodbuja delovanje notranjih organov, dviguje odpornost, uravnava presnovo in delovanje hormonskega sistema, razstruplja telo, izboljša pljučno kapaciteto, uravnovesi krvni tlak. 


Hatha joga je primerna tudi za popolne začetnike in starejše ne glede na raztegljivost telesa. Pri praksi se osredotočamo na pravilno izvedbo položajev in polno, poglobljeno dihanje. Povežemo se s sedanjim trenutkom in prebudimo zavedanje lastnega telesa. Z uporabo zidakov in trakov izvedbo položajev olajšamo in jo naredimo varnejšo.​ Joga se prične s pranajamo in vajami za ogrevanje telesa, sledijo pozdravi soncu, statične asane ter končna relaksacija.

Vabljeni, da se nam pridružite na vadbah v Bohinju preko celega leta. Prijave: goyoga.info@gmail.com
Več pa na spletni strani www.go-yoga.net


 Všečkaj objavo

Oglejte si tudi