Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
4°C
JUTRI
8°C
4°C
Oceni objavo

Zasedenost med prazniki in napovedi za januar

Bled - Blejske hotelske zmogljivosti so bile med božičnimi prazniki polne, največ gostov je bilo iz Velike Britanije, Nemčije in Avstralije, Bled pa bo poln tudi čez novo leto, ko pa bo na počitnicah in praznovanju največ gostov iz nemoško govorečih držav, so povedali v največjem ponudniku namestitev na Bledu, Sava Hotelih Bled.

Blejski turistični delavci pa se veselijo tudi januarja. V Savinih hoteli načrtujejo za 40 odstotkov več nočitev kot lani, do treh kraljev bodo prevladovali gostje iz Italije, veliko bo Hrvatov in Srbov, po epifaniji pa bodo to gostje iz azijskih držav, ki bodo na popotovanju Dubrovnik-Bled-Dunaj. Blejski turistični delavci tudi z nestrpnostjo čakajo na odločitev ali bo tekmovanje za Zlato lisico v Kranjski Gori ali ne. Če bo, se bodo številke še popravile navzgor, v Savinih hotelih pa računajo tudi na poslovne goste.

Slike Bleda bodo letos tako na največjih turistično-poslovnih dogodkih ne samo v Evropi, pač pa tudi na prekooceanskih destinacijah v Avstraliji in Novi Zelandiji, pa tudi v Pjongčangu in na Japonskem.

Oglejte si tudi