Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-3°C
SOB.
10°C
2°C
Oceni objavo

Zaključek šolskega leta v Glasbenem centru DO RE MI

 V Tednu ljubiteljske Kulture so člani Mladinskega pevskega zbora DO RE  MI in Otroškega pevskega zbora DO RE MI v sodelovanju z Javnim skladom za kulturne dejavnosti Radovljica, v Baročni dvorani Radovljica pripravili že tradicionalni Letni koncert zborov DO RE  MI. Poleg omenjenih zborov so nastopili tudi člani zborov, Anamarija, Meda, Neža, Matija, Nina in Karin v solističnih pevskih ali instrumentalih točkah, predstavila pa se je tudi Vokalna skupina Doremi. Skupaj z mentorjem Primožem Kerštanjem so ponovno pripravili nepozaben koncert, ki je privabil polno dvorano poslušalcev.

 

Pred letnimi izpiti so Neža, Vita, Vito, Bor, Nal, Suzi, Urška in Jernej, učenci 7. in 8. razreda solfeggia v Viteški dvorani na Blejskem gradu pripravili lep recital. Za nekatere učence je bil to zadnji nastop v Glasbenem centru DO RE MI.

 

Mladi tolkalci so v začetku junija s svojim mentorjem, Gregorjem Plambergerjem, kot gostje nastopili na Večeru tolkalcev Glasbene šole Velenje.

 

Ob koncu šolskega leta smo s predstavo Palček Smuk razveselili otroke iz vrtca Brezje. V predstavi so z Gašperjem in Nalom nastopili učenci nižjih razredov in nekateri naši učitelji. Po končani predstavi so se vsi skupaj družili na pikniku na vrtčevskem vrtu.

 

Učenci glasbenega uvajanja in prvega razreda solfeggia so ob zaključku šolskega leta v avli OŠ Bled pripravili zaključni nastop, na katerem so zapeli in zaigrali skladbice, ki so se jih naučili čez leto. 

 

Sredi meseca junija so učenci in mentorji pripravili še zadnji nastop iz cikla mesečnih nastopov Otroci na gradu, na katerem so se predstavili tako mlajši, kot tudi starejši inštrumentalisti. Zvečer pa so nekatere učenke nastopile tudi na otvoritvi Muzejske noči na Blejskem gradu.

 

Šolsko leto pa smo tradicionalno skupaj zaključili z nastopom Pozdrav poletju. Spomnili smo se, kaj vse smo v tem šolskem letu doživeli in preigravali skladbe, ki so skozi leto odmevale iz naših učilnic.    

 

Pred počitnicami so učenci prejeli še spričevala. Da pa inštrumenti ne bodo samevali, so od učiteljev prejeli tudi nekaj gradiva za čez poletje.

 

 

v ponedeljek, 29. julija 2019 vas vabimo na Festival Okarina Bled, kjer bomo nastopili skupaj s skupino Sozvočja Slovenije Trio.

 

 

Vse zainteresirane pa vabimo k vpisu za uvajanje v glasbo. Za več informacij prosimo pišite na doremi.bled@gmail.com.

 

 

Vsem učencem in ostalim otrokom želimo lepe in mirne počitnice, ostalim pa lepo poletje in prijeten dopust. 

 

 

 

Za GC DO RE MI

Špela Globočnik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi