Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Začenja se svetovno prvenstvo v biatlonu

Organizatorji s Pokljuke so sporočili, da se tekme lahko začnejo!

Za IBU svetovno prvenstvo v biatlonu na Pokljuki (9. do 21. februarja ) je prijavljenih 337 tekmovalcev iz 38 držav. 

V organizacijskem odboru bo sodelovalo 400 ljudi, skupaj z drugimi sodelavci jih je  akreditiranih 530, javnost bo o tekmovanju obveščalo in jim omogočilo oglede 380 novinarjev in njihovih sodelavcev.

Prireditelji si še vedno želijo, da bi si Pokljuko ogledalo vsaj minimalno število gledalcev. Predsednik organizacijskega odbora Jelko Kacin je na željo tekmovalcev, da bi jih bodrilo vsaj nekaj navijačev, naznanil, da bi lahko prišli navijati zdravstveni delavci.

V organizacijskem odboru je idejo o zdravstvenih delavcih vidijo tudi kot zahvalo za boj proti Covidu-19. »Upamo, da bodo prihodnje sprostitve ukrepov za zajezitev širjenja epidemije, ki se obetajo, to tudi omogočile,« še pravi Farčnik.

Stalnica vseh biatlonskih prireditev na Pokljuki je od premiere v sezoni 1992/93 Peter Zupan, predsednik ŠD Pokljuka, v okviru katerega deluje organizacijski odbor. »Izredno sem zadovoljen, da smo lahko že na drugem svetovnem prvenstvu na Pokljuki. Prvo je bilo povsem drugačno, drugačno je na neki način tudi to drugo, izvajamo ga pod drugačnimi pogoji, a tudi v drugačnih pripravljenosti prizorišča. V zadnjih dveh letih smo dosegli velik napredek v urejenosti prizorišč. Odpravili smo tiste grehe, ki so nastali pri nastajanju centra ter uredili smo proge, pomembno pa je da smo rešili težave napajanja z energijami in optično omrežje.«

Nekaj težav je le zaradi visoke snežne odeje. »Veseli smo nenormalno visoke snežne odeje zaradi prog, a imeli smo tudi veliko dodatnega dela. Verjamem, da bo SP uspešno , za kar se bodo organizatorji potrudili. Res smo vložili veliko napora. Sprva smo načrtovali, da bo v projektu sodelovalo kar 700 ljudi, ker ne bo navijačev, v izvedbi sodeluje 400 sodelavcev,« še prvi Zupan, ki poudarja, da gre za uspešno kombinacijo izkušenih in mladih.

Biatlon – majhen obliž na velike rane

Koronavirus je Pokljuki in Bledu odnesel okoli 11.000 gledalk in gledalcev na dan. Tako bodo po podatkih organizatorja poleg namestitev na Pokljuki na Bledu v prvenstvo vključeni Riki Balance Hotel, Astoria, Ribno, Hotel Triglav Bled, Lovec, Park ter tudi nekatere večje zasebne apartmajske hiše in turistične kmetije.

Oglejte si tudi