Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

VESELO PO DOMAČE 2019

V prazničnih dneh decembra smo člani Folklornega društva Bled  organizirali že 21. zaporedno prireditev »Veselo po domače«.  Kljub temu, da je v teh prazničnih dneh vsako leto več prireditev,  so obiskovalci napolnili dvorano do zadnjega kotička.  V letošnjo prireditev smo vnesli nekaj sprememb.  Med drugim smo s prireditvijo  pričeli eno uro prej kot prejšnja leta in pogostitev prestavili s sredine na konec  prireditve.  Obiskovalci  so vnesene spremembe sprejeli z odobravanjem  in tako kot pretekla leta smo tudi tokrat prejeli mnogo pohval. To nas razveseljuje in nam daje veliko spodbudo za naprej.

 

Z željo, da jim polepšamo praznične dni, smo na prireditev povabili   varovance  Doma Matevža Langusa iz Radovljice,  posameznike s posebnimi potrebami ter stanovalce doma starostnikov iz Radovljice.  Brezplačne vstopnice pa smo ponudili tudi  tistim, ki si jih ne morejo privoščiti.

 

Skozi prireditev nas je popeljala simpatična napovedovalka Maja Tekavec. 

Za dobro glasbeno vzdušje pa so poskrbeli: Hišni ansambel Avsenik,  ansambel Jureta Zajca,  KUD Triglav Slovenski Javornik – skupina Suhe hruške, harmonikar Matjaž Kokalj,  svetovni prvak na diatonični harmoniki in  mladi pevec Tim Goueverneur,  ki se je s svojo mladostjo in iskrivim nastopom še posebej prikupil občinstvu.

Seveda brez humorističnega vložka ni šlo. Za to  je poskrbela belokranjska  »Šola Bistra Buča« z učiteljem Jožetom Matekovičem, ki je dodobra nasmejala publiko.

Člani  folklornega društva Bled pa smo se predstavili s plesnima odrskima postavitvama »Spomini« in »Ne maram Gorjanca«, ter ob zvokih ansamblov  plesali polke in valčke.

Prireditev se je  zaključila  s pesmijo »Sveta noč« in z »Avsenikovo  Golico«  ter povabilom na pogostitev, ki smo jo pripravili člani Folklornega društva Bled.  Druženje smo zaključili z lepimi novoletnimi voščili in povabilom na naslednje  »Veselo po domače«.

.

Na koncu bi rada izkoristila to priložnost in se na tem mestu še enkrat zahvalila  prijazni publiki, vsem nastopajočim,  hkrati  pa tudi vsem ostalim sodelujočim v tej zgodbi,  ki so kakorkoli pripomogli,  da je prireditev uspela tako,  kot smo si prireditelji  lahko le želeli.

HVALA in SREČNO 2020!

 

 

 

Za Folklorno društvo Bled:

Tatjana Svete

Oglejte si tudi