Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
10°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Vaja Vintgar 2022

Danes dopoldne je bila na Homu vaja sil civilne zaščite Vintgar 2022. V vaji so sodelovali operativni sestavi prostovoljnih gasilskih društev v občini Bled, štab civilne zaščite ter enote in ekipe, ki so vključene v sistem zaščite, reševanja in pomoči v občini Bled.

Predpostavka vaje je bila, da se je na območju soteske Vintgar zgodil podor skal, nekaj ljudi je bilo poškodovanih in ujetih, nekaj oseb pogrešajo.  

Cilj vaje je bil preveriti operativno usposobljenost, pripravljenost in skupno delovanje sil za zaščito in reševanje v občini Bled na območju, kjer se v prostem času gibljejo domačini in turisti. V vaji so se reševalci preizkusili v reševanju ponesrečencev iz soteske, iskanju pogrešanih oseb v soteski ter oskrbi lažje in težje poškodovanih ljudi.

V vaji je sodelovalo več kot sedemdeset ljudi, pripadnikov in pripadnic štaba civilne zaščite, Društva za podvodne dejavnosti Bled, Društva za raziskovanje jam Bled, ekipe za prvo pomoč PGD Zasip, ekipe za varovanje in logistiko PGD Bohinjska Bela, Gorsko reševalna služba Radovljica, Policijska postaja Bled, ekipa nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Bled, iskalne ekipe s psi ter ekipe prostovoljnih gasilcev Ribno, Mlino, Rečica, Selo in Kupljenik.

V vaji so udeleženci in udeleženke preizkusili opremo, predvsem pa svoje znanje in usklajenost skupnega delovanja.

Analizo vaje bodo pripravili v prihodnjih dneh.

Avtorji fotografij: Živa Ozmec, Robert Klinar, Romana Purkart

Oglejte si tudi