Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

VABILO NA 2. DAN ODPRTIH VRAT NA MRAKOVI DOMAČIJI

Domačini ste verjetno opazili, da se v zadnjem letu na Mrakovi domačiji marsikaj dogaja. Enkrat je pred hišo parkiran tovornjak Infrastrukture; nato se okoli in po hiši v »vesoljskih« kombinezonih sprehajajo restavratorke in konservatorke ZVKDS območne enote Kranj, ki opravljajo sondiranje in raziskave ometov in prezidav; etnologinja Gorenjskega muzeja pregleduje predmete in zbira zgodbe po terenu; spet drugič lahko vidite arhitekte, ki opravljajo detajlne meritve; hišo so si ogledovali študentje zgodovine, etnologije,  …

Vas zanima, kako potekajo dela in kaj smo novega spoznali o zgodovini stavbe in življenju njenih lastnikov ?

 

Muzejsko društvo Bled, Gorenjski muzej in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Kranj

v torek, 12. septembra 2017, ob 18. uri vabijo na

2. DAN ODPRTIH VRAT HIŠE PRI MRAKU.

Ob 18. uri se bomo zbrali na Kolodvorski cesti 5, nato pa ob 18. 15 pričeli z vodenim ogledom po Mrakovi domačiji in njeni stavbni zgodovini, ki ga bosta vodili konservatorka ZVKDS OE Kranj, Saša Roškar in etnologinja Ana Vrtovec Beno (s seboj prinesite baterijske svetilke, elektrike še nimamo). Na ogled bo tudi priložnostna fotografska razstava o poteku del in dosedanjih raziskavah. Naše srečanje bomo nadaljevali na dvorišču domačije s sproščenim druženjem ob pripovedovanju spominov.

Občanke in občani ste vljudno vabljeni, da se sprehodite po Mrakovi domačiji ter s svojimi predlogi in poznavanjem zgodovine domačije ter nekdanjih lastnikov obogatite naše druženje!

 

Muzejsko društvo Bled

Oglejte si tudi