Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

V šolo s Pešbusom!

V ponedeljek, 15. aprila, bodo številni učenci blejske osnovne šole dr. Josipa Plemlja v šolo prišli peš. Varnost bo seveda na prvem mestu, zato se bodo organizirali v tako imenovane Pešbuse, ki bodo v skladu z voznim redom »vozili« po kar štirih progah.

 

Skupina otrok, ki jo bodo spremljali prostovoljci in prostovoljke Medgeneracijskega centra Bled ter učitelji in učiteljice, bo na pot krenila z Gmajne, druga skupina z Rečice, tretja iz Dindola in četrta izpred Alpskih blokov oziroma stavbe TNP.

 

Otroke in njihove spremljevalce bomo ob 7.45 pričakali pred šolo. Šola bo na ta dan izobesila prenovljen načrt šolskih poti z vrisanimi potmi za pešce, trasami in postajami Pešbusa, postajami »Poljubi in odpelji« in postajami šolskega prevoza.

 

Vse omenjene dejavnosti so rezultat sodelovanja med šolo, občino in predstavniki programa Aktivno v šolo, ki spodbuja aktiven prihod otrok v šolo, podpira slovenske šole pri organizaciji peš hoje in kolesarjenja v šolo in pri načrtovanju šolskih poti. Občina Bled je priložnost za posebno sodelovanje pri načrtovanju šolskih poti pridobila z najbolj prepričljivo prijavo na razpis programa. Program Aktivno v šolo izvajamo IPoP - Inštitut za politike prostora, Društvo za varstvo Alp - CIPRA Slovenija in Focus, društvo za sonaraven razvoj s podporo Ministrstva za zdravje v okviru programa Dober tek Slovenija.

 
Pa še to: če bi radi kot prostovoljec ali prostovoljka spremljali otroke, se lahko prijavite pri gospe Hani Premrl, vodji Medgeneracijskega centra Bled na: hana.premrl@guest.arnes.si.

Oglejte si tudi